Ultimàtum als ajuntaments de Berga i Puig-reig perquè retirin l’estelada i les pancartes dels presos

L’Ajuntament de Berga ha de retirar l’estelada, els llaços grocs i la pancarta de “Llibertat presos polítics” en un termini de 48 hores. Puig-reig també ha de treure l’estelada i la pancarta dels presos de la façana en les properes 24 hores.

El Partit Popular va presentar una instància aquest cap de setmana perquè la Junta ordenés la retirada dels símbols de la façana de Berga, i l’òrgan li ha donat la raó. En l’escrit de denúncia, el PP exigia “la neutralitat dels poders públics, especialment durant el període electoral”. Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, l’equip de govern de l’Ajuntament de Berga es reunirà aquesta tarda per decidir com respon al requeriment.

Pel que fa a Puig-reig, la Junta ja va requerir a l’Ajuntament que procedís a la retirada la setmana passada, però l’alcalde va desestimar-ho. Ara, la Junta ha donat un ultimàtum al consistori i ha recordat explícitament que, si l’alcalde no retira els símbols, ho hauran de fer els Mossos d’Esquadra. A més, una nova desestimació del batlle podria suposar multes econòmiques per a l’Ajuntament. L’alcalde, Josep Maria Altarriba, ha explicat a l’Aquí Berguedà que estan estudiant possibles alternatives per tal de “fer més visible la reivindicació” i, a la vegada, esquivar el requeriment de la Junta Electoral.