295.000 euros per modernitzar els polígons de Cal Rafalet, Can Ginyola i Camp dels Pals

Gironella és un dels beneficiaris del segon paquet d’ajuts del Pla de Modernització de Polígons de la Diputació de Barcelona. El municipi rebrà 294.171,38 euros per modernitzar els polígons de Cal Rafalet, Can Ginyola i Camp dels Pals. S’hi instal·laran llums LED que reduiran l’impacte mediambiental i completaran la renovació de l’enllumenat de tot el poble. A banda, es faran tres estacions de bombeig d’aigües residuals i es connectaran amb la xarxa de sanejament.

El Pla de la Diputació té l’objectiu de modernitzar els polígons en matèria d’infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores. Amb aquestes accions, la competitivitat de les empreses que s’ubiquen als polígons ha d’augmentar i, així, acabar generant nous llocs de treball. A Gironella, la subvenció comtempla la instal·lac

L’Ajuntament de Gironella va aprovar el gener passat la modificació de les normes urbanístiques de les condicions d’ús de les zones industrials. Aquesta aprovació, complementada totes aquestes accions de millora als tres polígons, permetrà que els polígons industrials de Gironella s’adaptin a les necessitats actuals.

La diputació ha atorgat en total 15 milions d’euros a 27 municipis, i Gironella ha estat l’únic municipi seleccionat de la comarca en aquesta convocatòria. La primera convocatòria va deixar 76.000 euros per a la modernització dels polígons de Cal Prat, Cal Vidal, l’Ametlla de Merola i La Sala (Puig-reig) i més d’un milió d’euros per al polígon industrial de la Valldan.