PeuSA MAig 2020

Puig-reig

La biblioteca de Puig-reig, punt de trobada dels clubs de lectura del Berguedà, el Bages i el Moianès

La biblioteca de Puig-reig, punt de trobada dels clubs de lectura del Berguedà, el Bages i el Moianès
Presentació de la Festa de la Novel·la Històrica, amb Montse Garcia (llibreria Montserrat), els regidors Josep Campos i Jesús Subirats i la directora de la biblioteca, Queralt Ambròs. MARC CANTURRI

La biblioteca de Puig-reig acull aquest dissabte el Club de Lectura Intercomarcal, és a dir, la trobada entre els clubs de lectura de les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès promoguda per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb diverses editorials del país. L’escriptora Carme Martí, autora del llibre El camí de les aigües, serà al Berguedà per comentar l’obra amb els lectors que l’han llegit en les últimes setmanes.

L’acte s’emmarca dins la tercera edició de la Festa de la Novel·la Històrica de Puig-reig. En total, una vintena d’escriptors i escriptores d’arreu de Catalunya visitaran el municipi per presentar les seves novel·les. També hi haurà activitats dedicades als infants i un recinte firal organitzat per la biblioteca del poble, que és on es farà la trobada de clubs de lectura del Berguedà i les comarques veïnes.

Carme Martí va néixer a Montblanc l’any 1972. El seu debut com a narradora va ser l’any 2012, amb Un cel de plom, una novel·la que apropa la vida d’una supervivent catalana del camp d’extermini de Ravensbrück, i que va seduir prop de 20.000 lectors. Ara, ha provat sort amb El camí de les aigües, un relat apassionant que la consolida com a narradora i que parla de memòria i present.

La Festa de la Novel·la Històrica, més concentrada en un sol punt

La principal novetat de la Festa de la Novel·la Històrica de Puig-reig d’aquest any és que es concentrarà molt més a la plaça Mestre Badia. En les dues primeres edicions, l’activitat s’allargava fins la plaça de l’Olivera. Ara, en canvi, l’organització aposta per centrar tots els actes a la plaça on fins l’any passat es feien les xerrades dels autors.

Entre els autors que durant tot el dia participaran en taules rodones a la plaça Mestre Badia, hi ha Martí Gironell, Coia Valls, Víctor Amela o Joan-Lluís Lluís. En clau local, destaca la participació de Jordi Cussà, que presentarà ‘El Ciclop’ en una taula rodona amb Jordi Matilló.

Com en cada edició, tots aquests autors signaran llibres durant tota la jornada. A més, s’organitzaran visites al castell de Puig-reig a càrrec dels Templers de Puig-reig.

 

Fes clic aquí per conèixer tots els actes de la Festa de la Novel·la Històrica de Puig-reig

Biblioteca de Puig-reig Carme Martí club de lectura Festa de la Novel·la Històrica

Comentaris