Les sessions sobre empresa i emprenedoria, als instituts del Berguedà per tercer any consecutiu

L’Associació Comarcal d’Empresaris de Berguedà (ACEB) farà xerrades sobre emprenedoria i empresa als alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius per tercer any consecutiu. L’associació i l’Obra Social ‘La Caixa’ han signat un acord de col·laboració per un import de 6.000 euros per continuar amb les xerrades que van començar el grup de Sèniors ACEB, l’any 2017.

El programa serveix per donar a conèixer el món de l’emprenedoria i de l’empresa als alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius del Berguedà, a través de la pròpia experiència del grup de Sèniors de l’ACEB, què està conformat per exdirectius i exempresaris amb una llarga trajectòria professional i de reconegut prestigi.

Les xerrades estan destinades a alumnes de 4t d’ESO, 1r de Batxillerat, Cicles formatius de grau mitjà i Cicles formatius de grau superior amb la voluntat de sensibilitzar els joves sobre l’emprenedoria i intentar despertar el seu interès pel món de l’empresa, creant un espai de reflexió i transferint una nova mirada sobre l’emprenedoria i el món empresarial.

Durant aquests dos anys de col·laboració s’han organitzat una desena de xerrades a què han assistit prop d’un centenar d’alumnes dels centres educatius comarcals IES Guillem de Berguedà (Berga), IES Bagà (Bagà), IES Pere Fontdevila (Gironella), IES Puig-reig (Puig-reig) i Escola Xarxa (Berga). Tots els grups participants han valorat positivament el programa Noves mirades al món de l’empresa i l’emprenedoria, ja que els ha permès conèixer en primera persona què es necessita per crear una empresa pròpia des del punt de vista d’experts que els hi ha aportat una visió més tècnica que la dels docents durant les classes.