Dissidents d’ERC i del PDeCAT es presentaran a les eleccions amb Daniel Fàbregas com a cap de llista

El grup de Decidim Berga que fa quatre anys es va presentar a les eleccions. ARXIU

El setè alcaldable que s’anuncia per a les eleccions del 26 de maig a Berga és Daniel Fàbregas. És metge, té 46 anys i assegura estar “desencantat amb la política tradicional”. Va formar part de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) fins que va esclatar la crisi que va desfer el partit. En els últims anys ha format part d’Esquerra Republicana, però sempre des de segona línia. Per exemple, va participar en la campanya electoral del 21-D al Parlament, on la seva dona, Queralt Fernández, va representar el Berguedà a la llista republicana.

Fàbregas serà el cap de llista de Decidim Berga, la força nascuda fa setmanes per unir l’independentisme. En formen part l’actual regidora del PDeCAT, Maria Antònia Ortega, i Àngel Guiu, que fa uns mesos van votar a les primàries del PDeCAT que van proclamar Jordi Sabata com a alcaldable. De fet, tant Ortega com Guiu no només formen part del moviment, sinó que han estat precandidats a liderar la llista, juntament amb Daniel Fàbregas i Núria Prats.

Decidim Berga va organitzar diumenge una trobada amb tots els seus simpatitzants a l’Hotel Berga Park. D’entrada, el grup va aprovar el seu reglament intern. Després, es va fer un debat de precandidats exclusiu per a inscrits en el moviment on Fàbregas, Ortega, Guiu i Prats van defensar els seus arguments per liderar la llista i on els periodistes no van poder assistir.

Al final, ja amb la premsa a la sala, els assistents es van decantar per Fàbregas amb 25 vots. Maria Antònia Ortega en va sumar 17 i els altres dos precandidats, Guiu i Prats, van empatar a 7. D’aquesta manera, i segons el reglament de la formació, Daniel Fàbregas serà el cap de llista, Ortega serà la número 2 i Àngel Guiu i Núria Prats ocuparan la tercera i la quarta posició.

daniel-fabregas-decidim-berga

Daniel Fàbregas, cap de llista de Decidim Berga.

La resta de la llista està definida. El cap de llista de Convergència i Unió en les darrers municipals, Antoni Biarnés, la tanca i l’exregidora Queralt Perarnau (CiU) també en forma part (núm. 15). Entre d’altres cares conegudes, hi ha Fina Canal (7), històrica gerent de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà i amb passat a ERC. A banda, i segons ha explicat a l’Aquí Berguedà l’alcaldable, la llista aglutina persones de diferents col·lectius de la ciutat, entre els quals membres de l’Assemblea Nacional Catalana.

Daniel Fàbregas ha assegurat que encara el repte “amb molta il·lusió i un punt de vertigen”. El candidat a l’alcaldia ha reconegut que no s’esperava la victòria perquè altres candidats tenen “més experiència en la primera línia política” que ell. Amb tot, creu que la llista “defuig de la manera de fer dels partits tradicionals” i aposta per “donar tot el poder a la gent que s’inscriu en el projecte”. En aquest sentit, ha recalcat que forma part d’un moviment: “Donaré la cara quan calgui, però sempre per defensar el que cregui oportú el grup”.

Sobre els precedents d’alguns dels membres de la llista, Daniel Fàbregas ha matisat que “l’important no és d’on venen, sinó cap a on volen anar”. I ha afegit que l’èxit de Decidim Berga ha de servir de “toc d’atenció” per a la resta de forces independentistes: “Si nosaltres hem estat capaços de seure en una mateixa taula i construir un projecte comú, salvant les nostres diferències, és perquè és possible”.

El proper pas la presentació de propostes de programa als inscrits en el projecte perquè votin el que més els agradi.

La llista completa és aquesta:

 1. DANIEL FÀBREGAS SALVÀ
 2. MARIA ANTÒNIA ORTEGA CANET
 3. NÚRIA PRATS MONFORT
 4. ÀNGEL GUIU VENTURÓS
 5. IVAN VARGAS DE LA FUENTE.
 6. ANA Ma ESCUDERO DE FRUTOS.
 7. FINA CANAL ROSELL.
 8. RAFAEL MARTINEZ SOL.
 9. WALTER HUGO PEREZ UMPIERREZ.
 10. ANTON RAINE AMOKRANE.
 11. JAUME SANMARTI HARO.
 12. JOSEFINA TOMAS VERA.
 13. JULI MOLINA FLOTATS.
 14. JOAN RAMÓN RODRÍGUEZ SERRA.
 15. QUERALT PERARNAU RIBERA
 16. RAFAEL GABARRE AMADOR.
 17. ANTONI BIARNES MAS
 18. SALVADOR MOLINS ESCUDÉ (SUPLENT)
 19. RAFAEL ADALBERTO MATOS LAJARA (SUPLENT)
 20. GEMMA MORER GIRALT (SUPLENT)
 21. AMALIA CASTILLA GALDEANO (SUPLENT)
X