El biòleg berguedà Gerard Passola rep el premi a l’emprenedoria del Col·legi de Biòlegs de Catalunya

El biòleg berguedà Gerard Passola ha rebut el premi a l’emprenedoria, lliurat pel Col·legi de Biòlegs de Catalunya, per la creació de l’empresa Doctorarbol, dedicada la recerca, l’assessoria i promoció de l’Arboricultura Moderna.

Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, Passola és director de l’empresa Doctorarbol de la qual és fundador i director. La seva finalitat és la restauració d’arbres monumentals o únics, dels qual identifica les necessitats específiques de cada exemplar per implementar les mesures necessàries pel seu manteniment.

També realitza tasques d’assessoria d’arborat urbà, amb una atenció especial en la millora dels boscos urbans i la promoció de la biodiversitat, així com de prevenció del risc en arbratge a la direcció tècnica de projectes en quals intervenen els arbres ja siguin presents o de nova implantació, avaluació de les patologies dels arbres i formació en aquest àmbit.

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya lliura aquest premi amb el propòsit d’estimular la col·legiació de professionals i empreses en un sector on és obligatori estar col·legiat per poder exercir, així com difondre i prestigiar la professió de biòleg.