Descobreixen que un membre de la llista de C’s de Berga també era a la de VOX a Manresa

Miguel Carmona Priego, número 16 de la precandidatura de Ciudadanos (C’s) a la ciutat de Berga, també figurava a la llista que VOX pretenia presentar a Manresa. Segons ha avançat el diari Regió7 i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, el Partit Socialista (PSC) de Manresa ho va descobrir i ho va fer arribar a la Junta Electoral, que va donar fins el 29 d’abril a totes dues formacions perquè solucionessin la irregularitat.

En un obrir i tancar d’ulls, Carmona ha passat de ser en dues llistes a no ser a cap. Ni C’s ni VOX l’han mantingut a les seves files. El cap de llista de C’s de Berga, Juan José Olaya, ha explicat a l’Aquí Berguedà que va ser “una confusió”. En la mateixa línia, el secretari d’organització del partit a la província de Barcelona, Luis Tejedor, ha recalcat a aquest mitjà que “la irregularitat va passar desapercebuda pel partit”, fins que la Junta Electoral els ho va comunicar.

Miguel Carmona va signar la documentació per Ciudadanos i per VOX, pensant-se que era legal. “Era una persona independent, no milita en el partit, i no teníem ni idea que volia presentar-se per una altra formació a Manresa. Per sort vam poder reaccionar a temps i tot s’ha resolt”, ha explicitat Tejedor. La solució de totes dues formacions ha estat la mateixa: substituir Carmona per una altra persona. C’s ha posat a la llista de Berga Francisco Javier Heredero Esteban, que “es va oferir al partit per ocupar el lloc quan es va conèixer la irregularitat”. La resta de llista ha quedat intacta. VOX Manresa ha posat Ventura Alburquerque Hernández al 12è lloc, que inicialment ocupava Miguel Carmona.

El PP: cas similar, final diferent

El PP va viure un cas similar en les passades municipals, el 2015. La candidatura per Berga, encapçalada per Joan Antoni López Noguera, va caure de la cursa per l’alcadia perquè la Junta Electoral va detectar que un dels membres també figurava en una llista d’UPyD a Ferrol (Galícia). En aquella ocasió, per això, la Junta no va donar opció al PP per modificar la seva llista, tal com ha passat en aquest cas. El PP va quedar fora de les eleccions.

X