L’alcalde, Josep Lara, repeteix com a alcaldable per Guardiola i Ferran Sayes encapçala l’alternativa

Cursa entre dos per agafar la vara de Guardiola de Berguedà. L’actual alcalde, Josep Lara, serà el cap de llista de Junts per Catalunya (JxCAT) i el regidor de l’oposició Ferran Sayes serà l’alcaldable de l’agrupació d’electors. L’actual cap de l’oposició, Olga Saus, serà la número 2 de l’agrupació.

Josep Lara ha explicat a l’Aquí Berguedà que “pràcticament tots els actuals regidors repeteixen”. Ara, però, l’ordre canvia perquè la situació personal de molts ells ha canviat en aquests quatre anys. Sobre aquest mandat, l’alcalde assegura que “s’han fet molts projectes” i posa com a exemple l’arranjament de la plaça de l’Ajuntament, la il·luminació del túnel de Guardiola i les imminents reformes per fer el nou camp de futbol i la nova sala polivalent.

En aquests quatre anys, Lara ha tancat un acord amb Civitas Cultura per dinamitzar el monestir de Sant Llorenç: “Ha estat molt important. Ens ha ajudat a situar Guardiola en el mapa”. A banda, ha estat conseller comarcal d’Atenció a les Persones i, en el darrer tram de mandat, ha assumit la presidència de l’ens comarcal en substitució de l’alcalde de Gironella, David Font.

Pel que fa al tracte amb l’oposició, Lara ha comentat que “són dos grups amb opinions diferents” però “s’ha mantingut una relació cordial”.

L’oposició, en canvi, considera que ha estat menystinguda: “Hem estès la mà i no se’ns ha agafat. Ens van votar 40 persones menys que al govern i creiem que la via hauria hagut de ser la col·laboració. No ha estat així i, per això, ens tornem a presentar. Cal una alternativa”, ha assegurat Ferran Sayes a l’Aquí Berguedà.

L’alcaldable del grup d’electors té 39 anys i és geògraf. Fa quatre anys era el número 2 del grup, per darrere d’Olga Saus. Considera que “s’ha fet feina però segueix faltant transparència, informació i participació ciutadana en la presa de decisions”. I confirma que aquesta vegada es tornen a presentar però confien que “algun dia puguem deixar de fer-ho perquè ja hi hagi prou participació del veïnat sense necessitat que els mateixos veïns s’hagin d’anar a barallar en un ple com a regidors”.

Fes clic aquí per consultar les llistes senceres a Guardiola de Berguedà

X