Patum

Ja et pots apuntar al sorteig de salts de ple de la Patum 2019

Ja et pots apuntar al sorteig de salts de ple de la Patum 2019

Berga obre el termini per participar al sorteig de salts de Plens de La Patum de 2019. Per tercer any consecutiu, es repetirà el sistema de distribució d’una quarantena de salts de Plens corresponents a La Patum completa de dijous (20) i diumenge (20) a través d’un sorteig públic que se celebrarà el 31 de maig, a les 6 de la tarda, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga. A més, també es portarà a terme una formació sobre seguretat a les persones que hagin obtingut els salts, així com als seus acompanyants.

El sorteig s’adreça a persones que no hagin fet mai de ple amb l’objectiu de garantir la participació de saltadors novells. També podran prendre part en el sorteig les persones que van saltar per última vegada l’any 2007. Per fer-ho, els saltadors i els seus acompanyants hauran de ser majors de 18 anys i hauran d’assistir obligatòriament a la sessió formativa impartida pels membres de la comparsa dels Vestidors de Plens i Maces per poder realitzar el salt amb seguretat.

Inscripció al sorteig de salts de Plens

Les persones interessades en obtenir un salt de Plens per a La Patum de 2019 caldrà que formalitzin la sol·licitud a través d’una instància genèrica. La tramitació es podrà fer presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) ubicada a la planta baixa del consistori berguedà, de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia i el dilluns, de 5 a 7 de la tarda. La presentació de les sol·licituds també podrà fer-se de forma telemàtica completant el formulari disponible al web municipal.

El termini de presentació de les sol·licituds estarà obert fins el 30 de maig a les 2 del migdia. Un cop finalitzada la inscripció, els participants obtindran una còpia del document de sol·licitud en què apareixerà un número que fa referència al registre d’entrada de la seva petició. Aquest número estarà format per quatre xifres i serà el que s’utilitzarà per assignar els salts mitjançant el sorteig.

El tràmit de sol·licitud només podrà efectuar-lo la persona interessada en obtenir un salt de Plens i no es permetrà la inscripció de terceres persones. Tanmateix, cada sol·licitant podrà tramitar una sola inscripció, de manera que la persona que formuli més d’una sol·licitud quedarà exclosa del sorteig a través de l’anul·lació automàtica de totes les peticions que hagi registrat. A més, després de la realització del sorteig es farà el creuament de dades dels guanyadors i guanyadores del sorteig i del registre de saltadors i saltadores de la comparsa dels Vestidors de Plens i Maces per comprovar que no hagin saltat en els últims onze anys.

En cas que el nombre de demandes sigui menor que el nombre de salts disponibles, es procedirà a l’assignació directa dels salts entre les persones sol·licitants. Els participants no podran escollir el salt, ja que aquest serà assignat a través del procediment establert en el sorteig que s’efectuarà a través d’una aplicació informàtica.

Assignació de salts

Primerament, es procedirà a la constitució de la Mesa de Sorteig integrada per un representant de cadascuna de les formacions polítiques que formen part del plenari municipal corresponent a la legislatura de 2015-2019, un representant del Patronat de La Patum, l’alcalde o alcaldessa i la tècnica de Participació Popular.

En aquest cas, es realitzarà un únic sorteig emprant una aplicació informàtica que, de forma aleatòria, extraurà quatre intervals de sol·licituds corresponents al primer i segon salt de dijous (20 de juny) i diumenge (23 de juny), respectivament. En cas que una sol·licitud es trobi en un o més intervals, s’inclourà en el primer interval guanyador.

L’assignació dels salts serà nominal i intransferible i no es permetrà l’intercanvi de dia ni de salt. Les persones que no hagin resultat guanyadores formaran part d’una llista d’espera per efectuar la reposició de salts vacants en cas que es produeixi la renuncia d’alguna de les persones que hagi obtingut un salt o no compleixi els requisits esmentats anteriorment.

El resultat del sorteig es donarà a conèixer el mateix divendres, 31 de maig, al web municipal de l’Ajuntament de Berga (www.ajberga.cat) i La Patum (www.lapatum.cat), als perfils oficials de les xarxes socials del consistori i la festa berguedana (Facebook, Twitter i Instagram) i al tauler d’anuncis municipal situat davant de la recepció de l’ajuntament. Les renúncies es podran fer fins al 4 de juny a les 2 del migdia, enviant un correu a l’adreça de correu electrònic participacio@ajberga.cat o trucant a l’àrea de Participació Popular al telèfon 93 821 43 33.

Formació i obtenció del salt

Les persones que hagin resultat guanyadores del sorteig i els seus acompanyants hauran d’assistir obligatòriament a la formació que es portarà a terme el dissabte, 15 de juny, a la Plaça de la Ribera, tot i que el punt de trobada serà a la Plaça de Sant Pere. La no assistència a la sessió suposarà la renúncia al salt. La formació es realitzarà en dos torns en funció del dia del salt atorgat. La formació de les 4 de la tarda es farà pels saltadors i acompanyants de dijous, mentre que la sessió de les 6 de la tarda es realitzarà pels saltadors i acompanyants de diumenge.

El mateix dia del salt hauran de personar-se saltador i acompanyant a la zona de vestidors de Plens, situada a la Plaça de la Ribera. En funció del salt assignat, caldrà presentar-s’hi dijous o diumenge, a 2/4 de 9 del vespre. Allà, hauran de mostrar el DNI per confirmar les dades de les persones que hagin obtingut el salt. Tot seguit, se’ls farà entrega del tiquet del salt i després hauran de lliurar-lo en el moment de la recollida del material per fer el salt. Serà imprescindible aportar el DNI per l’entrega del material i també per vestir-se. D’altra banda, no es permetrà l’intercanvi de salts entre les persones que hagin obtingut un salt per sorteig, ni tampoc es podrà cedir a terceres persones.

Obligacions i consideracions a l’hora de realitzar el salt

Els saltadors i acompanyants hauran de mostrar un comportament adequat i trobar-se en condicions òptimes per poder efectuar el salt. En cas contrari, es retirarà el salt de la persona en qüestió i passarà a ser gestionat per la comparsa.

Ajuntament de Berga Patum Plens

Estic amb tu

Comentaris