Frankfurt Berga

Puig-reig, Festes

Les entitats i la música, pals de paller d’una Festa Major de Puig-reig continuista

Les entitats i la música, pals de paller d’una Festa Major de Puig-reig continuista
Alba Santamaria, la segona començant per la dreta, ha presentat la Festa Major amb la comissió de festes. MARC CANTURRI

Puig-reig és un dels municipis més matiners de Catalunya pel que fa a les Festes Majors. La de Puig-reig serà a principis de juny, del 6 a l’11, i, com ve sent habitual en els darrers anys, les entitats hi tindran un pes fonamental. La regidoria de Festes, amb una Alba Santamaria que encara el seu darrer repte polític -no anava a la llista d’ERC aquesta vegada-, aposta novament per la música com a columna vertebral de la festa amb, com a mínim, un concert per dia.

Els actes oficials comencen dijous 6, però aquest diumenge, dia 2, ja hi haurà la Cursa Ciclista Memorial Ramon Garriga. Dijous hi haurà ball al pavelló amb Marc Anglarill, l’espectacle infantil ‘Petit o gran’ a la biblioteca, una masterclass de zumba a l’Envelat 2.0 i un sopar a l’entorn de la plaça nova. Però l’acte principal de la jornada no arribarà fins al vespre i serà a l’Envelat 2.0, amb el tradicional cremat de rom i les havaneres del grup ‘Haváname’.

Divendres, destaca el pregó de Festa Major, que un any més trenca esquemes i defuig de personatges mediàtics. Aquest cop quatre persones del poble d’entre 86 i 94 anys exposaran vivències personals. “Són persones molt actives en els seus àmbits, malgrat la seva edat”, ha recalcat Alba Santamaria en roda de premsa. Després hi haurà correfoc pels carrers del poble i concert jove al pavelló, amb Buhos, Sixtus i Simon DJ.

L’endemà, dissabte, hi haurà l’acte estrella de la Festa Major. A les 8 del vespre, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Polifònica de Puig-reig donaran vida a la sarsuela “Cançó d’amor i de guerra“, que va guanyar el premi Enderrock 2017. Les entrades anticipades tenen un preu de 12 euros i es poden comprar a l’Oficina Jove del Berguedà, l’Impremta Guinó de Gironella, les llibreries de Puig-reig i el videoclub Chaplin de Navàs. A taquilla, les entrades valdran 15 euros. A banda, dissabte també hi haurà el concert infantil d’El Pot Petit, la Festa Holi amb Dj Weah i el concert de Fundación Tony Manero a l’Envelat.

Diumenge els Castellers de Berga actuaran, com és tradició, a l’entorn de la plaça Nova, a les 12 del migdia. A banda, a les 7 de la tarda hi haurà un concert de Roger Mas al pavelló d’esports i a 2/4 de 9 del vespre, la bikinada popular a l’Envelat. Dilluns i dimarts es tancarà la festa amb un concert de l’Orquestra Selvatana (dilluns) i l’audició de sardanes de la Cobla Principal de Terrassa (dimarts) com a principals reclams.

Pots consultar totes les activitats de la Festa Major de Puig-reig al Sortim, l’agenda cultural de l’Aquí Berguedà.

ajuntament de puig-reig Alba Santamaria Festa Major de Puig-reig

Estic amb tu

Comentaris