PeuSA MAig 2020

Patum

Malestar entre els bars per les aigües de franc, els còctels subvencionats i els biquinis a un euro per Patum

Malestar entre els bars per les aigües de franc, els còctels subvencionats i els biquinis a un euro per Patum
El Punt Lila de la plaça Viladomat és un dels llocs on s'oferiran aigües de franc. AJBERGA

Les 15.000 ampolles d’aigua de franc, els còctels sense alcohol subvencionats per l’Ajuntament i els biquinis a un euro per Patum han fet pujar la mosca al nas a diversos bars de Berga. Aquest any l’Ajuntament intensifica les propostes per fomentar el consum responsable d’alcohol, però els restauradors retreuen que no se’ls ha tingut en compte i no se’ls ha donat l’oportunitat de participar en una campanya que, d’altra banda, els pot acabar perjudicant.

Aquest dilluns al matí una quinzena de propietaris de bars de Berga –la majoria, de la zona del Vall- s’han adreçat a l’Ajuntament de Berga amb la intenció de parlar amb la regidora de Patum i Festes, Mònica Garcia, i expressar-li el seu malestar, segons ha avançat la Televisió del Berguedà i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà. Garcia no hi era, però han pogut parlar amb algunes tècniques de l’Ajuntament. Demà, dimarts, els han convocat a una nova trobada, ara sí, amb la regidora.

D’entrada, consideren que la campanya per fomentar el consum responsable és bona per a la ciutat, però consideren que n’haurien hagut de ser partícips. L’any passat l’Ajuntament ja va habilitar fonts d’aigua provisionals a la plaça Viladomat per tal que els patumaires en poguessin beure, si així ho necessitaven.

Aquesta vegada optaran per regalar 15.000 ampolles d’aigua durant els cinc dies de Corpus al Punt Lila, a la barra sense alcohol, al concert jove i als usuaris dels autocars de Patum. Els bars creuen que també haurien de ser inclosos dins aquests punts d’atenció i recorden que la majoria ja dona aquest servei a aquella gent que ho necessita. Entenen que “és de sentit comú” fer-ho però creuen que habilitar tots aquests punts amb aigua de franc els traurà possibles clients: “Qui et diu que, qui entra a buscar una ampolla d’aigua, no li ve de gust també una bossa de patates?”, exposa un dels afectats.

A banda, l’Ajuntament i el Consell Comarcal oferiran una barra de begudes sense alcohol i biquinis a un euro dimecres, dijous i dissabte. Dimecres i dijous aquesta barra serà a la plaça Viladomat i dissabte, al concert de Patum, a l’alçada de l’ambulatori. Els restauradors creuen que oferir “sucs i biquinis” a aquests preus és “competència deslleial” i també entenen que se’ls ha tingut poc en compte a l’hora d’anunciar aquesta campanya. A més, recorden que, per a la majoria, la Patum és la principal font d’ingressos de l’any i ofertes com aquesta fan un flac favor a la seva activitat.

Amb tot, els restauradors recalquen que es volen reunir amb la regidora de Patum perquè desconeixen molts aspectes de la campanya. “No se’ns ha informat de res i ens veiem obligats a anar-hi perquè ens ho expliquin bé”, ha dit un d’ells.

De moment, aquest dilluns s’han presentat a l’Ajuntament una quinzena de restauradors, però recalquen que en total són més de vint: “Som gent que treballem i donem vida a la ciutat durant tot l’any i creiem que mereixem un mínim d’atenció en uns dies on tothom guanya”.

aigua de franc Ajuntament de Berga bars còctels subvencionats patumaigua

Comentaris