El tabaler portarà un mòbil que permetrà geolocalitzar el passacarrers de Patum a través de la nova aplicació

La nova aplicació mòbil de la Patum ja està disponible per a Android i iOS. Els creadors, La Padrina, i la regidora de Patum, Mònica Garcia, l’han presentat aquest matí a la plaça de Santa Magdalena de Berga. L’eina vol servir per cobrir dues necessitats: la dels turistes que viuen la festa per primera vegada i per als patumaires habituals que volen estar al dia de totes les novetats i incidències.

Una de les eines més destacades de la nova aplicació és que podrà geolocalitzar el passacarrers en tot moment. El tabaler portarà un mòbil a sobre durant tot el recorregut que emetrà un senyal que rebran tots els patumaires que s’hagin descarregat l’aplicació. D’aquesta manera, es podrà saber en tot moment per on passa l’inici del passacarrers.

Miquel Escànez, Raül de Haro i Albert Escànez són els tres berguedans que, des de la seva empresa, La Padrina, han dissenyat l’aplicació, per encàrrec de l’Ajuntament. Tant ells com la regidora Garcia han reconegut que ja hi havia una aplicació sobre la Patum, però havia quedat antiquada i necessitava actualitzar-se. Fins i tot han confessat que van plantejar-se utilitzar algunes de les eines bàsiques de l’aplicació vella, però van concloure que “era més fàcil crear-ne una de nova, adaptada als temps actuals”.

A partir d’ara, la tasca de La Padrina consistirà en fer el manteniment tècnic de l’aplicació i activar les actualitzacions necessàries, a mesura que vagin sortint. Ara bé, l’actualització dels continguts de l’aplicació serà a càrrec de l’Ajuntament de Berga, que controlarà directament l’aplicació i emetrà tots els avisos i canvis que es puguin produir durant les festes de Corpus. Des de la Padrina, han destacat precisament això: “Nosaltres hem posat la plataforma perquè ells ara puguin treballar. Era bàsic que l’Ajuntament el passés a gestionar directament i nosaltres ens en deslliguéssim més, un cop s’hagi posat en marxa”.

L’aplicació, vital per donar a conèixer el recorregut del passacarrers de dimecres

La regidora Garcia ha explicat que aquest any, de manera casual, l’aplicació anirà com anell al dit a l’Ajuntament per donar a conèixer el recorregut dels passacarrers de dimecres. Aquesta passada estarà condicionada fins la setmana abans de Patum per l’ubicació dels salts dels regidors i regidores entrants. Els càrrecs electes han de triar un punt del recorregut perquè els hi dediquin un salt, però no és fins el dia 15 de juny que prendran possessió del càrrec.

Davant aquesta circumstància, l’Ajuntament obligarà els regidors a adaptar el seu salt dins un itinerari ja establert, ja que el recorregut figurarà en els fulletons que es repartiran al veïnat. El cas és que els salts durant aquest recorregut seran una incògnita fins pocs dies abans de l’inici de la festa i, per això, Mònica Garcia ha destacat que l’aplicació “de ben segur que ens serà molt útil per anunciar els salts del passacarrers a la població”. L’Ajuntament també difondrà els salts a través dels seus canals tradicionals però aquesta vegada, a més, comptarà amb el nou canal de l’aplicació mòbil.