Mobilitat Berguedà

Avià

Proposen col·locar càmeres de videovigilància en els tres accessos a Avià per evitar robatoris

Proposen col·locar càmeres de videovigilància en els tres accessos a Avià per evitar robatoris
Avinguda Pau Casals d'Avià. DIVINA LÓPEZ

Càmeres al nord i al sud del municipi i a la carretera que comunica amb el Molí del Castell. Aquesta és la primera proposta dels Mossos d’Esquadra per resoldre les situacions d’inseguretat que el veïnat ha denunciat en les darreres setmanes. A finals de maig, una sèrie d’intents de robatori a les avingudes principals del poble, la Francesc Macià i la Pau Casals, van encendre les alarmes dels veïns, que van començar a fer pressió a l’Ajuntament perquè posés càmeres de videovigilància per contrarestar l’absència de Policia Local.

Els moviments de l’equip de govern han estat ràpids. En qüestió d’hores es va convocar una reunió entre veïns, govern, Mossos d’Esquadra i especialistes en la instal·lació de càmeres. En aquesta reunió es va acordar un calendari per acabar instal·lant els dispositius de control. El primer pas l’han fet els Mossos d’Esquadra, que han estudiat el municipi i han determinat que calen càmeres a Cal Teuler (l’entrada principal al poble, des de Berga i Solsona), a l’Ateneu (a la carretera que comunica el Molí del Castell amb el centre del poble) i a l’inici del polígon de Santa Maria (al sud del nucli municipal).

Ara l’empresa que ha de fer la instal·lació està estudiant la proposta dels Mossos d’Esquadra des del punt de vista tècnic. Quan hi hagi passat el vistiplau, l’Ajuntament exposarà el projecte al veïnat i s’executarà -si els veïns ho consideren-, segons ha explicat a l’Aquí Berguedà l’alcaldessa, Patrocini Canal, que ho serà quatre anys més després de guanyar les eleccions amb àmplia majoria.

Ajuntament d'Avià càmeres de videovigilància Patrocini Canal robatoris Seguretat

Estic amb tu

Comentaris