Aquests són els carrers on hi ha més accidents de Berga

La rotonda de l’ambulatori és un dels punts de Berga on es produeixen més accidents. La memòria anual de la Policia Local detalla els espais urbans on coincideixen més incidents i, fins i tot, els classifica per cruïlles. Segons la sergent en cap de la Policia, Fina Vizuete, aquest informe serveix per detectar en quins punts cal intervenir més i cal potenciar les mesures de seguretat”.

La rotonda de l’ambulatori, és a dir, la cruïlla entre el passeig de la Indústria i el carrer Quim Serra (que comunica amb l’hospital) va registrar quatre accidents durant tot el 2018 i és el punt més crític de la ciutat. Precisament per això, explica Vizuete, en els darrers mesos s’hi ha fet accions per fer-la més segura: “Hi hem posat senyalització lluminosa, sobretot pensant en les nits, quan s’hi ha produït més d’un atropellament, ja que els vehicles no recorden que la rotonda passa per dos passos de vianants”.

Altres cruïlles a tenir en compte són al passeig de la Pau amb el carrer Gran Via i al carrer del Roser amb el Cervantes. En tots dos punts, s’hi van registrar dos accidents el 2018.

La memòria anual de la Policia Local també explica que el passeig de la Indústria, el passeig de la Pau i la Ronda Moreta són les vies de la ciutat on es concentren més accidents. En concret, en només un any, tant al passeig de la Indústria com al de la Pau, s’hi van produir 8 accidents. A la Ronda Moreta, 5. Vizuete recalca que les dades no són sorprenents, ja que es tracta de “les vies més transitades de la ciutat”.

Altres punts a tenir en compte són la carretera de Sant Fruitós, la carretera de Sant Fruitós o, fins i tot, el carrer Quim Serra. En canvi, sorprenentment, al carrer Gran Via –que pràcticament travessa la ciutat- només s’hi van registrar 2 accidents en dotze mesos.

El matí, l’hora crítica del dia

Pel que fa a les edats, els conductors homes entre 26 i 65 anys són els que tendeixen a patir més accidents. Pel que fa a les dones, les xifres de la Policia Local registren més accidents en dones entre 46 i 65 anys.

La memòria també reflecteix que l’hora més crítica del dia és al matí: de 10 a 11 es van produir 10 accidents en tot el 2018, els mateixos que de 12 a 13h. D’11 a 12 i de 13 a 14h se’n van produir 7. A la tarda, les dades baixen considerablement, excepte de 16 a 17h, que tornen a pujar fins als 7.

X