L’AMPA de l’Escola de Sant Joan demana a l’Ajuntament de Berga que vetlli perquè les promeses a la pública es compleixin

Els pares i mares de l’Escola de Sant Joan han participat en el ple de l’Ajuntament de Berga per tornar a posar sobre la taula els problemes de l’escola pública a la ciutat. Han presentat una moció per insistir als regidors municipals que estiguin a sobre del departament d’Ensenyament i dels compromisos que preveu adoptar en les properes setmanes de cara a l’escola pública. Demanen que l’Ajuntament defensi l’escola pública, vetlli perquè els acords de l’imminent conveni siguin efectius i que es pressioni el departament d’Ensenyament perquè compleixi les seves promeses.

La setmana passada els alcaldables que han obtingut representació per als propers anys es van reunir amb el departament d’Ensenyament per intentar que la segona línia de P-3 de Sant Joan no es tanqués. No van aconseguir aquest objectiu, ja que la Generalitat els va comunicar que la decisió era “ferma” i que, per tant, no hi havia marxa enrere.

Ara bé, la Generalitat va admetre una infradotació de l’escola pública a la ciutat en els últims anys i es va comprometre a signar un conveni que fixés les inversions que es faran als centres públics de Berga en els propers anys, tant des de l’Ajuntament com des del propi departament. En aquest sentit, la Generalitat es va comprometre a finançar el 50% de les inversions, sense límits. Ara bé, l’Ajuntament n’haurà de pagar l’altra meitat.

Des d’un primer moment, les famílies de l’escola van mostrar els seus dubtes sobre aquest conveni. El document se signarà aquest estiu i, fins que no sigui una realitat, les famílies no es donaran per satisfetes. Asseguren que hi estaran a sobre i que “el moviment reivindicatiu que ha nascut aquesta primavera tindrà continuïtat fins que l’escola pública estigui en les condicions que pertoquen”. I la moció entrada en el Ple d’avui -aprovada amb el suport de tots els grups presents- n’és una prova més.

mocio-escola-publica-1

Alguns representant de l’AMPA de Sant Joan han assistit al ple, com a públic. MARC CANTURRI

X