Les botigues de Berga s’impliquen més que mai en el Sorteig de l’Or de Creu Roja

Gairebé 70 botiguers i comerciants de Bergacomercial venen butlletes per al Sorteig de l’Or, que cada estiu recapta diners per finançar accions solidàries arreu del territori. La xifra de comerços adherits gairebé triplica la de l’any passat, 26. El president de l’associació de botiguers, Xavi Orcajo, ha afirmat en roda de premsa que “s’hi ha de ser” i ha celebrat que l’augment de punts de venda suposarà “més visibilitat a la ciutat i més beneficis per a la Creu Roja”.

El Sorteig de l’Or és una iniciativa que Creu Roja impulsa cada estiu arreu de l’Estat. Va néixer fa 40 anys amb l’objectiu d’aconseguir finançament per a projectes socials i a dia d’avui segueix en marxa. Al Berguedà, cada any la institució humanitària sol recaptar uns 40.000 euros gràcies a la venda de butlletes i a les nombroses activitats solidàries que impulsa per fer diners. La coordinadora de Creu Roja al Berguedà, Queralt Escobet, ha destacat que aquests diners es destinen íntegrament a projectes per a la comarca i ha recalcat que la campanya va més enllà de la recaptació: “Volem propiciar que la nostra comunitat sigui més amable i altruïsta”.

Les butlletes del Sorteig de l’Or es reparteixen cada any en establiments d’arreu de la comarca. Són els punts de venda principals però n’hi ha d’altres, com les trucades telefòniques dels voluntaris de Creu Roja, o bé iniciatives com el Repte Solidari -que aquest any és el dia 5 de juliol, a Gironella-, que també serveixen d’aparador per vendre números. El sorteig és el 18 de juliol i, a hores d’ara, ja es poden comprar números als comerços.

Queralt Escobet ha recordat que, a la comarca, hi ha més de 2.200 socis de Creu Roja. “En comparació amb altres zones, tenim una penetració molt alta”, ha dit. És a dir, que per la quantitat d’habitants del Berguedà, tenir 2.200 associats és una xifra més que considerable que supera amb escreix el percentatge de la majoria de zones de l’Estat.