L’alcaldessa, afònica, cedeix el seu lloc a la regidora Roser Valverde en l’acte dels títols de Patumaire

Quan ha pronunciat la primera frase —”Bon dia a tothom!”—, tota la sala ha esclatat en un “Ui!” de sorpresa i de dolor. L’alcaldessa està afònica. Montse Venturós ha presidit aquest migdia a l’Ajuntament de Berga l’acte de lliurament dels títols de Patumaire i de Patumaire d’Honor, però no estava en condicions de llegir la llista de guardonats. “Com que el meu estat, conseqüència de la Patum, no em permet parlar, li cedeixo la paraula a la regidora Roser Valverde”.

Ella s’ha ocupat de cridar un per un tots els guardonats i, al final, ha dit: “Com diria l’alcaldessa, ‘Visca Berga i visca la Patum!'”, i així ha clos l’acte.

En total, s’han atorgat 26 títols de Patumaire i 18 de Patumaire d’Honor. També s’han lliurat el primer premi i l’accèssit del concurs de cartells, i s’ha fet un homenatge a Joan Trullàs i Vivó, compositor de la música de les maces, l’any 1953.

Tània Espel, administradora del barri de Feixines o Capdamunt de la Vila, ha llegit en nom de les quatre parelles d’administradors un text amb contingut històric, del director de l’Arxiu Comarcal del Berguedà, Xavier Pedrals, per recordar que aquest 2019 fa 400 anys de la primera referència escrita dels administradors de la Patum. Les quatre parelles representants dels antics barris de Berga recaptaven i aportaven els diners per sufragar les despeses de l’Octava de Corpus. Ara tenen un caràcter protocol·lari i representatiu i enguany per primer cop s’hi ha acceptat la presència d’una parella d’amics que ni estan casats ni tenen cap relació sentimental.

Mira totes les fotos de l’acte aquí.

 

X