Una nova línia de bus connectarà el Berguedà i la Universitat Autònoma a partir del setembre

Una nova línia de bus connectarà el Berguedà i el Bages amb el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (Bellaterra). Es posarà en marxa el 12 de setembre i els horaris encaixaran amb l’entrada i la sortida de la majoria de classes.

La línia arribarà a la universitat un pèl abans de les 8 del matí després de sortir de Berga i aturar-se a les principals poblacions del Baix Berguedà i el nord del Bages (Gironella, Puig-reig, Navàs, Balsareny, Sallent…). A banda, hi haurà línies de tornada a 2/4 de 3 de la tarda (14.30h) i a les 7 (19h). El secretari d’Infraestructures i Mobilitat del departament de Territori, Isidre Gavín, ha presentat aquesta i altres novetats aquest divendres a les oficines del Consell Comarcal del Berguedà.

garcia-lara-gavin-ccbergueda

Millora de l’enllaç amb Vic

La Generalitat també millorarà les connexions de la comarca amb la Universitat de Vic (UVIC-UCC). En concret, encaixarà les expedicions que comuniquen Berga, Gironella, Prats de Lluçanès i el campus de la capital d’Osona amb els horaris de la universitat.

La majoria de les expedicions seran directes. Només en un parell de casos s’haurà de fer transbord a Prats de Lluçanès, però la Generalitat ha deixat clar que el canvi de bus serà immediat i el temps que es perdi serà mínim: “No caldrà esperar-se”. L’expedició d’anada arribarà a la universitat vigatana a tres quarts de 8 del matí (7.45h) i les tornades seran a les dotze del matí (12h), les tres de la tarda (15h) i 1/4 de 8 del vespre (19.15h).

Millores per arribar a l’institut de Bagà

Un altre dels reclams de la comarca era que els estudiants poguessin arribar amb més facilitat a l’institut Alt Berguedà de Bagà. Les línies que connecten amb l’institut s’encaixaran amb els horaris d’inici i final de les classes. Per exemple, a Berga, els estudiants podran agafar un bus a ¾ de 8 del matí (7.45h) per arribar a l’institut a 1/4 de 9 (8.15h).

Aquesta expedició també es coordinarà amb els busos que arriben des de Manresa per evitar que els estudiants del Bages descartin els cicles formatius que s’imparteixen a Bagà per les dificultats que fins ara hi havia per arribar al centre. Tant el president del Consell Comarcal, Josep Lara, com el conseller de Transport, Abel Garcia, han destacat que aquesta millora va en sintonia amb el nou cicle superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva que s’oferirà des d’aquest setembre a l’institut de Bagà.

Aquesta no serà l’única millora al nord de la comarca. Josep Lara ha presentat una nova expedició entre Berga i la Pobla de Lillet. Fins ara només hi havia un bus a les 2 del migdia (14h) i un altre a les 7 de la tarda (19h). Ara se n’incorpora un de nou a les 5 (17h).

Pel que fa als pobles de la Vall del Pedraforca, Abel Garcia ha anunciat millores del transport a demanda entre els pobles que rodegen la muntanya. Aquesta idea s’ha d’acabar de perfilar amb els municipis, que són qui l’ha reclamat, però el Consell té la intenció d’augmentar la freqüència de serveis entre Guardiola, Vallcebre, Saldes, Gósol i Tuixén. L’ens comarcal també preveu millores entre la Pobla i Castellar de n’Hug, tot i que –com les de la Vall del Pedraforca- encara se n’han de concretar els horaris.

X