Pep Llamas medita quedar-se l’acta de conseller pels independents malgrat que l’escollida va ser Sílvia Triola

El regidor de Bagà Pep Llamas està estudiant quedar-se amb l’acta de conseller comarcal que, de manera provisional, va acceptar com a membre de l’agrupació comarcal d’electors. En la votació definitiva, els independents de la comarca es van decantar per l’alcaldessa de Sagàs, Sílvia Triola, per només un vot respecte Llamas. Però aquest últim al·lega que els tres vots que Guardiola va delegar a la Nou no haurien de comptar perquè els guardiolencs fa dies que s’han desvinculat del grup.

Llamas també recorda que qui ha liderat l’elaboració del projecte de la conselleria ha estat ell i no Triola. L’altre argument del de Bagà és que, després de Som Avià, l’agrupació de Bagà és qui aporta més vots a la suma d’independents de tota la comarca.

Per tot plegat, Llamas creu que qui ha d’ocupar la conselleria és ell i que té un suport prou important per conservar l’acta. De totes maneres, des de fa dies, el regidor de Bagà ha mantingut converses amb gent del seu entorn per estudiar la situació. A hores d’ara només li queda parlar amb els seus companys d’agrupació, de Bagà Endavant, i amb “una persona de confiança i amb un bagatge important al Consell Comarcal” que no ha volgut desvetllar. Ho farà en les properes hores i demà, dimarts, els independents de la comarca es reuniran per conèixer la seva posició.

La cara més visible de l’agrupació comarcal, Patrocini Canal, ha explicat a l’Aquí Berguedà que faran “tot el possible perquè qui agafi finalment la cadira de consellera sigui Sílvia Triola”. De moment, però, Canal manté la prudència i confia que Pep Llamas renunciarà a la seva acta de conseller, tal com va resoldre la votació.

Per la seva banda, Llamas assegura que no té por “ni de la pressió mediàtica ni de la política” i que està convençut que pot ser conseller els propers quatre anys sense problemes. Això sí, recalca que encara no ha pres una decisió en ferm i que l’opinió dels seus companys de Bagà Endavant tindrà “un pes molt important” en la decisió final.

Llamas va abandonar l’agrupació comarcal verbalment

En la darrera reunió d’independents, Llamas va comunicar a diferents regidors la seva intenció de desvincular-se de l’agrupació. Per a Patrocini Canal, només va ser “una reacció en calent i de paraula”, i encara no ho dóna per fet.  Llamas, en canvi, reitera la seva posició però assegura que, en cas de mantenir l’acta, treballarà “colze a colze” amb Patrocini Canal, malgrat que ell ho faci des de fora de l’agrupació.

La irrupció sorprenent de Sílvia Triola

Els independents van col·locar Llamas com a titular, per darrere de l’avianesa Patrocini Canal, a l’espera que l’agrupació decidís els representants definitius. D’entrada, els suplents inicials, Ferran Sayes i Jesús Solanellas no estaven descartats, però calia envia dos noms a la Junta Electoral abans que s’esgotés el termini.

El dia de la votació els independents van haver de triar un nou suplent perquè Ferran Sayes se’n va desvincular per discrepàncies. L’escollida va ser l’alcaldessa de Sagàs, Sílvia Triola, que –sorprenentment- va ser la segona candidata més votada i, per tant, escollida consellera titular. Patrocini Canal va rebre la confiança unànime (29 vots); Sílvia Triola va aparèixer en 15 paperetes; i Pep Llamas, en 14.

En la mateixa reunió, les agrupacions d’electors també van decidir que pactaran per governar amb Junts per Catalunya i PSC.

X