La CUP de Berga encaixa les retribucions de l’equip de govern al seu codi ètic i apuja el sou a Montse Venturós

El ple extraordinari d’aquest dijous al vespre servirà per aprovar la divisió de tasques del nou equip de govern de l’Ajuntament de Berga, però també les seves retribucions. La CUP va prometre, a l’inici de la campanya electoral, una limitació dels sous dels seus regidors, en cas d’arribar a l’equip de govern. Ho van jurar tots els membres de la candidatura signant el codi ètic, i aquest dijous es confirmarà. El sou de les tres regidores amb dedicació exclusiva -és a dir, jornada completa- oscil·larà entre els 1.600 i els 1.860 euros mensuals nets.

Roser Valverde és un d’aquests càrrecs a dedicació completa. No té fills ni persones sota la seva responsabilitat i, per tant, cobrarà el mínim estipulat en el codi ètic: 1.600 euros nets al mes. Roser Rifà és l’altra regidora a jornada completa, però a en el seu cas sí que té persones de qui responsabilitzar-se i cobrarà 1.760 euros nets al mes.

El cas de l’alcaldessa és diferent. La CUP ha consensuat que sigui la regidora que cobri més per “la responsabilitat i l’exposició pública que suposa assumir el càrrec”, segons ha explicat en roda de premsa Roser Valverde, com a portaveu del govern. Venturós cobrarà 1.860 euros nets al mes, el límit que fixa el codi ètic de la CUP. La retribució suposa un augment notable respecte el que cobrava fins ara l’alcaldessa, però el seu sou segueix sent inferior al de la majoria d’alcaldes de capitals de comarca o poblacions similars.

Partint dels tres sous a jornada completa, s’han definit els altres cinc. Hi ha quatre regidors a mitja jornada, però només dos d’ells tenen persones sota la seva responsabilitat. Es tracta d’Eloi Escútia i Marià Miró, que cobraran 1.104,96 euros bruts al mes. Els altres dos, Ivan Sànchez i Isaac Santiago, rebran 1.002,60 euros bruts mensualment. El sou d’Aleix Serra, amb un 33% de dedicació, serà de 723,27 euros bruts al mes.

X