Qui es queda què: el nou govern de l’Ajuntament de Berga, àrea per àrea

El nou cartipàs de l’Ajuntament de Berga s’aprovarà aquest dijous al vespre, en ple extraordinari. El govern de la CUP sotmetrà a aprovació diverses novetats, com ara la creació de les regidories de Subvencions, Polígons Industrials, Dret a l’Habitatge o Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva.

Amb la regidoria de subvencions el govern cupaire pretén “establir estratègicament quines subvencions encaixen amb la voluntat global del govern”, segons ha explicat la regidora Roser Valverde en roda de premsa. Amb tot, Valverde ha deixat clar que cada regidoria tindrà l’encàrrec de buscar la seva part de finançament extern: “La regidora de Subvencions farà de coordinadora”. Serà Roser Rifà.

L’àrea de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva és una de les promeses electorals de la CUP. Segons Valverde -que serà qui l’assumirà-, l’objectiu de la nova regidoria és “agafar el relleu de l’àrea d’Igualtat per se més transversal i agafar més força”.

Les altres dues novetats són la regidoria de Polígons Industrials i la de Dret a l’Habitatge, que recauran en Roser Rifà i Ivan Sànchez, respectivament. La primera pretén “potenciar la visió de promoció econòmica i empresarial dels polígons, més enllà de la urbanística”. La de Dret a l’Habitatge s’escindeix d’Urbanisme per “tractar els problemes d’accés a l’habitatge que hi ha a la ciutat”.

El repartiment de regidories de la CUP és aquest:

Montse Venturós. Alcaldessa. 100% de dedicació. Governació, Hospital, Recursos Humans, Contractació i Serveis Generals.

Roser Rifà. Primera tinenta d’alcaldessa. 100% de dedicació. TIC, Comerç, Consum, Fires, Ocupació, Polígons Industrials, Promoció Econòmica, Subvencions i Turisme.

Roser Valverde. Segona tinenta d’alcaldessa. 100% de dedicació. Cultura, Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva, Festes, Participació Ciutadana, Patum.

Ivan Sànchez. Tercer tinent d’alcaldessa. 50% de dedicació. Comunicació, Dret habitatge, Drets Socials i Patrimoni.

Eloi Escútia. Quart tinent d’alcaldessa. 50% de dedicació. Educació, Medi Ambient i Mobilitat.

Isaac Santiago. Cinquè tinent d’alcaldessa. 50% de dedicació. Esports i Joventut.

Marià Miró. 50% de dedicació. Hisenda.

Aleix Serra. 33% de dedicació. Obres i Serveis, Urbanisme i Via Pública.

Augmenten les dedicacions

La CUP ve de governar quatre anys amb sis regidors i amb només l’alcaldessa, Montse Venturós, amb dedicació completa (100%). Aquest mandat hi haurà un augment notable de les dedicacions, a banda del nombre de regidors al govern, que passen a ser 8. Roser Valverde ha dit en roda de premsa que l’augment respon a un retret dels últims quatre anys: “Molta gent ens deia que no hi érem prou. Mai serà suficient, perquè hi ha molta feina a fer, però creiem que el resultat a les eleccions ens ha de permetre treballar molt més per la ciutat”.

Venturós manté la dedicació del 100%, però Rifà i Valverde se sumen al grup de les regidores a jornada completa. Ivan Sànchez, Eloi Escútia, Isaac Santiago i Marià Miró s’hi dedicaran a mitja jornada, mentre que Aleix Serra tindrà una dedicació del 33%.