L’Ajuntament de Berga recupera les retribucions per a l’oposició: cada regidor cobrarà 200 euros per ple

Els regidors de l’oposició a l’Ajuntament de Berga tornaran a cobrar pe assistir als plens municipals, a les juntes de govern i a les comissions informatives de caràcter general. Aquestes retribucions -habituals en la majoria de municipis- s’havien eliminat des de feia anys, però per aquest mandat els grups municipals han acordat recuperar-les.

En concret, cada regidor de l’oposició cobrarà 200 euros per ple on assisteixi. També es retribuirà l’assistència dels portaveus a les juntes: en aquest cas, el representant de cada formació rebrà 90 euros per reunió. També es compensarà l’assistència a les comissions informatives de caràcter general amb 90 euros per representant. Els regidors de l’equip de govern no cobraran cap d’aquests incentius perquè ja reben el seu sou.

A tot això s’hi han de sumar els diners que cada partit rep com a grup municipal i que, a final d’any, ha de justificar en què ha invertit. Aquesta retribució és en concepte de subvenció per tal que els grups realitzin la seva tasca de fiscalització i treball per a la ciutat. Cada partit rebrà 220 euros al mes i 50 euros per cada regidor que tingui. És a dir: Junts per Berga percebrà 520 euros al mes (220€ + 50€ per 6 regidors; Esquerra, 320€ (220 + 2 regidors); i el PSC, 270€ (220 + 50).