Política

Josep Lara serà president del Consell Comarcal del Berguedà quatre anys més

Josep Lara serà president del Consell Comarcal del Berguedà quatre anys més

L’alcalde de Guardiola, Josep Lara, serà president del Consell Comarcal del Berguedà quatre anys més, si no hi ha sorpreses d’última hora. Lara és el candidat de Junts per Catalunya a la presidència per al ple d’investidura d’aquest divendres al migdia. JxCAT ha arribat a un acord amb PSC i les agrupacions d’electors per formar majoria al ple del Consell. La CUP i ERC quedaran a l’oposició malgrat els intents d’última hora de formar govern independentista.

Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, aquesta setmana ERC ha fet arribat una proposta a JxCAT per formar govern. En el document, els republicans no posaven condicions: no entraven a parlar de presidència ni de conselleries concretes, sinó que únicament estenien la mà a seure per formar un govern d`última hora que relegués a l’oposició el PSC i els independents.

JxCAT entén que la proposta d’ERC és “de mínims” i  que arriba tard. Per aquest motiu el partit amb més presència al ple del Consell està disposat a mantenir el pacte amb el PSC i les agrupacions d’electors. Junts “desconfia” dels republicans després que ERC tanqués la porta a un pacte amb ells a la primera reunió i, a més, busqués aliats per un govern alternatiu. ERC, en canvi, al·lega que en cap moment s’ha tancat cap porta i que “JxCAT pacta amb el PSC perquè vol, no pas perquè no tingui alternativa”.

L’intent a la desesperada per fer govern arriba dies després que l’ANC i Òmnium convoquessin els partits independentistes per fer fora del govern el PSC. Les entitats sobiranistes defensaven que el Consell Comarcal havia d’estar governat per partits “disposats a portar a terme el mandat de l’1 d’octubre” i, per tant, el PSC n’havia de quedar fora.

Consell Comarcal del Berguedà ERC Josep Lara Junts per Catalunya

Estic amb tu

Comentaris