Berga, Política

Les retribucions provoquen la primera enganxada entre govern i oposició de Berga

Les retribucions provoquen la primera enganxada entre govern i oposició de Berga

La bona sintonia que es va respirar al ple extraordinari per aprovar el cartipàs de l’Ajuntament de Berga contrasta amb els retrets que han proliferat hores més tard. Al ple, només Esquerra va votar en contra de les retribucions que plantejava la CUP, tant per al govern com per a l’oposició, assegurant que “la proposta definitiva és la que més s’allunya de les idees que plantejava ERC”. En canvi, Junts per Berga i el PSC hi van donar suport i van fer que el ple acabés com un dels més plàcids dels últims mesos.

Però, hores després, la CUP va emetre un comunicat a les xarxes que va esverar el galliner. El govern hi recalcava que l’endarreriment de l’aprovació del cartipàs és “entre d’altres coses, pel desacord amb l’oposició en relació amb les retribucions econòmiques per l’assistència als plens municipals”. A petició de l’oposició, aquest mandat s’han recuperat les retribucions directes per a cada regidor, després que l’any 2003 s’eliminessin.

En aquest aspecte, la CUP exposa en el comunicat que “en una ciutat com Berga es pot fer una tasca d’oposició activa i constructiva sense haver de renunciar a la dedicació professional de cadascú, de manera que no és necessària la remuneració individual“. I afegeix que els regidors cupaires a l’oposició ja ho van fer entre el 2007 i el 2015 i ho haguessin tornat a fer si les eleccions els haguessin privat de la tasca de govern.

Junts per Berga i el PSC asseguren que la CUP menteix

Aquest divendres, el principal grup de l’oposició, Junts per Berga, ha emès un comunicat on retreu a la CUP “haver faltat a la veritat” quan culpabilitza l’oposició de l’endarreriment del ple del cartipàs. JxB assegura que el ple es podria haver celebrat la setmana passada, quan expliquen que es va arribar a un consens majoritari per tirar les retribucions endavant. Però, segons el comunicat de JxB, la pròpia CUP va ajornar el ple al·legant que “per problemes interns a l’Ajuntament no s’havien pogut realitzar alguns informes”.

A més, Junts per Berga també posa en dubte que la CUP compleixi el seu codi ètic amb els sous:”No és així en el cas de l’alcaldessa i en funció de la retenció de l’IRPF que s’apliqui”. Amb tot, i tal com van exposar en el ple, estan d’acord amb les retribucions i amb la pujada de sou de l’alcaldessa en base a la responsabilitat que ha d’assumir. Malgrat tot, JxB assegura que “la bona entesa que s’havia aconseguit fins ara s’ha vist malmesa considerablement”. Per tot plegat, demanen una rectificació a la CUP.

També ho va fer el PSC a través del seu regidor. Abel Garcia va reaccionar en el seu compte personal de Twitter adreçant-se directament a l’alcaldessa.

CUP Montse Venturós Ple de Berga PSC

Comentaris