Institucions comarcals, ajuntaments i la Generalitat s’organitzen per trobar solucions al problema econòmic que travessa l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà

La Generalitat, l’Associació Comarcal d’Empresaris, el Consell Comarcal del Berguedà i els ajuntaments amb més pes de la comarca -el de Berga, el de Gironella i el de Puig-reig-, començaran a treballar per posar solució a la crisi que travessa l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà.

Després de la reunió que va tenir lloc ahir al Consell Comarcal i que va durar més de dues hores, les institucions esmentades han decidit, entre d’altres coses, que a partir del 5 d’agost es treballarà conjuntament per trobar solucions al problema econòmic pel que passa l’Associació tenint en compte el valor que té a la comarca pel servei que presta a moltes persones.

A banda d’això, el Consell Comarcal i els ajuntaments han decidit que donaran 100.000 euros a l’Associació per ajudar-los a superar les dificultats econòmiques. Amb la mateixa intenció, el Consell també s’ha compromès a pagar el sou d’un gerent de l’associació a canvi de tenir veu en les decisions que es prenguin durant un any i mig.

Mentre durava la reunió, fora de l’edifici que acull el Consell Comarcal del Berguedà s’hi van reunir unes 200 persones amb la intenció de fer notar la necessitat que es garanteixi la continuïtat de l’Associació.