Obeses i la Cobla Berga Jove es fusionen per iniciar una gira de concerts inèdita

Fusió històrica entre Obeses i la Cobla Berga Jove. Les dues bandes compartiran escenari en una gira per Catalunya que començarà el 10 d’agost a Palamós, al festival Amb So de Cobla. “Farem de tot: nosaltres tocarem adaptacions de temes d’Obeses i ells interpretaran grans temes de cobla”, ha explicat a l’Aquí Berguedà el músic de la cobla, Lluís Gual, que és qui va tenir la idea i va contactar amb el cantant d’Obeses, Arnau Tordera, per proposar-li.

La història comença amb un missatge privat a Twitter. El Lluís va escriure a l’Arnau i aquest últim, al cap d’un mes, va respondre amb efusivitat: “Deixa’m pensar-ho bé perquè et diria que sí ara mateix”. Tot plegat es va acabar concretant l’octubre passat. Aquest juliol l’Arnau ja ha estat a assajos de la cobla i segueix treballant en els arranjaments de les peces.

A banda del concert inaugural a Palamós, ja han concretat una actuació en el marc de la Fira de la Mediterrània, de Manresa. També treballen per encaixar un concert a Berga però Gual assegura que no és fàcil: “És un concert de gran format però estem movent fils per fer-ho possible”. La cobla confia que, un cop hagin obert la llauna, surtin nous bolos durant l’estiu i la tardor.

La Cobla Berga Jove va néixer l’any 2014 en el si d’un grup d’amics que es van conèixer a l’Escola de Música de Berga. Volien continuar la seva formació creant una cobla pròpia que “anés més enllà”. I, partint d’aquest concepte, la cobla ha sortit en diverses ocasions de la seva zona de confort: ha fet col·laboracions amb Roger Mas, concerts amb el saxo solista Miquel Bofill o un projecte insòlit amb l’Esbart Sant Martí. Amb Obeses, aquest esperit transgressor segueix creixent i madurant.

X