Cultura

El retorn de Mercado Negro als escenaris, 18 anys després

El retorn de Mercado Negro als escenaris, 18 anys després
Els Mercado Negro, al monestir de Sant Llorenç. CEDIDA

Els Mercado Negro han tornat als escenaris, gairebé dues dècades després del seu darrer concert. Ho han fet aquest cap de setmana, al Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, dins els cicles de concerts d’estiu. El grup va aprofitar les característiques del lloc, a l’aire lliure i entre muntanyes, per oferir un format acústic i repassar alguns dels seus temes de sempre. A banda, també van avançar alguns dels temes que veuran la llum en els propers mesos en el nou disc que estan preparant, ‘Lo que pasa en las Vegas se queda en las Vegas’.

Al monestir no hi van faltar els clàssics com ‘Se han cargado a Mickey Mouse’, ‘Ciudad Gris’ o ‘ Berlín’. Ara bé, un dels moments més impactants de l’actuació va ser amb el ‘Maravillosamente especial’, un tema dedicat a les persones afectades pel síndrome de Down i que, a més, va comptar amb la presència de l’Alba Garcia, una nena afectada pel síndrome.

El concert va tenir una segona part on una de les veus del grup, Angelique , va presentar el seu projecte en solitari amb el nom de The Witch. Els components actuals de la formació són Josep Lluís Sosa (guitarra i veu), Manel Fernández (baix i veu), Angelique (veu), Dani Pujals (teclats i trompeta), Habana (bateria i programació electrònica).

El grup ha fet arribar un vídeo de l’actuació d’aquest cap de setmana a l’Aquí Berguedà. És aquest:

La banda de Berga que va sacsejar el país

En el seu moment, l’impacte de Mercado Negro va ser tan profund que el seu gran tema, ‘Se han cargado a Mickey Mouse’, va ser durant diversos mesos número 1 dels 40 Principals i referent en seccions musicals de caire català com per exemple La cursa dels èxits. “Estàvem per davant de Michael Jackson”, explicava Manel Fernández, un dels membres del grup, en una entrevista a l’Aquí Berguedà.

L’èxit els va arribar de pressa i sense avisar. El grup assegura que “tot va anar molt ràpid” i en poques setmanes “vam pujar com l’escuma”. A partir de llavors, la productora demanava més temes a la banda i tot anava rodat. Fins i tot tocaven a les principals ciutats de l’Estat: Barcelona, Madrid, València, Bilbao, zones de Galícia…

Però eren joves i havien de fer la “mili”. “Ens va tallar una mica el rotllo”, reconeix Manel Fernández. L’aturada els va fer més mal que bé. Ells asseguren que mai han marxat però el cert és que el darrer disc va ser l’any 92 i l’últim concert, el 2003. Des d’aleshores, res. Ara, però, el grup està disposat a tornar a donar guerra. El primer objectiu: un directe nostàlgic.

Mercado Negro Monestir de Sant Llorenç

Estic amb tu

Comentaris