Vallcebre rehabilita una masia i l’ofereix a emprenedors perquè s’estableixin al poble i hi creiïn un negoci

En marxa la presentació de candidatures per viure a la masia Castellnou de Vallcebre. Es tracta d’una masia que l’Ajuntament ha rehabilitat des del 2014 i que, ara, ofereix a famílies o unitats de convivència perquè vinguin a viure al poble i hi desenvolupin el seu negoci. S’hi han invertit 150.000 euros en 5 anys i, ara, la casa consta d’una primera planta destinada a l’habitatge i que està totalment reformada, i d’una planta baixa i un soterrani per poder engegar el nou negoci.

L’objectiu del projecte és atraure noves famílies al municipi i l’Ajuntament ja ha obert la presentació de candidatures al concurs públic que determinarà qui són els nous llogaters. Per optar-hi, els aspirants han de presentar el seu projecte de negoci, amb un pla d’empresa que en demostri la viabilitat econòmica i la capacitat dels emprenedors de dur-lo a terme.

CASTELLNOU 11 JULIOL 2019 010

‘No’ a bars, restaurants i negocis d’allotjaments

Una de les poques restriccions de l’Ajuntament és que no concep la casa com un futur bar, restaurant o hotel, de manera que no s’acceptaran propostes del gremi de l’hostaleria i la restauració. El tinent d’alcalde de Vallcebre, Jordi Lapuente, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “Vallcebre ja té molta oferta en aquesta línia” i l’Ajuntament no vol “destinar recursos públics en projectes que generin més competència als establiments que ja funcionen al poble”.

I no només això, sinó que el concurs premiarà projectes emprenedors que tinguin relació amb el sector agroalimentari o l’artesania, ja que són gremis que l’Ajuntament considera “prioritaris i estratègics”. Per què? Doncs perquè, a diferència de bars, restaurants o allotjaments, a Vallcebre no hi ha establiments dedicats a l’agroalimentació.

Un lloguer de 7 anys, prorrogable a 14

La masia Castellnou és de titularitat municipal, però el consistori oferirà un lloguer assequible a qui guanyi el concurs. La casa està equipada amb tres habitacions dobles i, per tant, hi poden viure fins a sis persones. El lloguer mensual és de 560 euros i inclou l’espai d’habitatge i les dues plantes per desenvolupar el negoci.

En aquestes dues plantes empresarials, hi cal una inversió mínima d’uns 18.000 euros. Ara bé, hi ha la possibilitat d’amortitzar el lloguer de la casa amb les inversions que s’hi facin. Per exemple, si els nous llogaters hi fan una inversió de 20.000 euros, no pagaran els primers tres anys de lloguer.

A banda, l’Ajuntament de Vallcebre ofereix beneficis fiscals i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, assessorament i acompanyament tècnic per posar en marxa el negoci.

CASTELLNOU 11 JULIOL 2019 058.

L’escolarització i els aspectes socials, claus

L’escola pública de Vallcebre vol jugar un paper clau en l’atorgació de la masia Castellnou. Un dels principals objectius de l’Ajuntament és que el projecte atregui famílies amb nens. Per això, puntuarà amb més nota aquells aspirants que comptin amb futurs empadronats en edat d’anar a l’escola.

Actualment l’escola de Vallcebre té 12 infants i no corre perill de ser tancada pel departament d’Ensenyament. Ara bé, l’Ajuntament vol enfortir-la encara més i, de fet, el tinent d’alcalde n’ha exalçat les virtuts: “Hi ha un projecte pedagògic innovador i unes instal·lacions espectaculars, de més de 2.000 metres quadrats“. Si entre els nous llogaters hi ha infants i s’escolaritzen a Vallcebre, la jugada haurà sortit rodona.

La data límit per presentar candidatura és el 18 d’octubre. Consulta tota la informació AQUÍ

CASTELLNOU 11 JULIOL 2019 006

X