El nou Consell Comarcal: Patrocini Canal es queda la vicepresidència primera; i Vicenç Linares, el porta a porta

Patrocini Canal (Agrupacions d’electors) serà la vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Berguedà i Abel Garcia (PSC) assumirà la quarta. Jordi Sabata i Jesús Calderer (PDeCAT) seran el segon i el tercer vicepresident, i Pep Llamas (Bagà Endavant) queda oficialment fora del Consell de Presidència i, per tant, del govern del Consell Comarcal. El ple del Consell Comarcal ha aprovat aquest dilluns la distribució de les àrees i les vicepresidències per al proper mandat.

Així doncs, el govern del Consell començarà el mandat en minoria: hi haurà 9 consellers governant i 10, a l’oposició. Al final del ple, ERC ha preguntat directament al govern que aclareixi el futur de Llamas, però el govern no ha respost al·legant que es tractava d’un ple extraordinari i no hi havia l’apartat de precs i preguntes.

Amb tot, no hi ha hagut problemes per aprovar el nou cartipàs. És aquest:

Josep Lara Tristante: Presidència. Administració, Serveis Generals i RRHH.

Jordi Sabata Freixa: Suport i serveis tècnics i jurídics als municipis. Projectes Comarcals i Europeus. Polítiques Digitals.

Lluis Valls Carrillo: Desenvolupament econòmic, ocupació, emprenedoria, innovació, comerç. Turisme i difusió del territori.

Abel Garcia Marin: Esports. Joventut. Transport i mobilitat. Turisme actiu. Participació.

Araceli Esquerra Freixa: Ensenyament. Comunicació, Govern Obert i Transparència. Cultura i Patrimoni. Dinamització de les colònies industrials.

Vicenç Linares Clota: Medi Ambient i sostenibilitat.

Anna Maria Serra Puigpiquer: Atenció a les persones, salut i polítiques d’igualtat. Consum i habitatge.

Jesús Calderer Palau: Governació. Entorn i Medi Natural.

Patrocini Canal Burniol: Pagesia, món rural i petits municipis