Fingir ferides de bala, posar a prova les cordes vocals o convertir-te en coronel: així és un càsting d’Horrorland

317 aspirants per a 35 llocs. La tria no ha estat fàcil per als gerents d’Horrorland durant la jornada de càstings d’aquest dimarts. D’entrada, han descartat 200 de les persones que havien enviat el currículum. Segons ha explicat Cristina Raya, una de les directores, el que més s’ha prioritzat és la disponibilitat: “Són 18 dies i és important que la gent que agafem hi pugui ser cada dia”. I, així, més d’un centenar de candidats han passat una primera fase volgudament estricta.

La majoria dels preseleccionats s’han presentat per ser espantadors, però també n’hi ha que optaven a un lloc d’atenció al públic (botiga, restauració, jocs…) o bé a espais logístics (accessos, sala d’operacions…). Amb tot, els directors han quedat sorpresos amb molts aspirants que inicialment es presentaven per a llocs d’atenció al públic però que s’han acabat animant a fer els càstings d’espantar: “Alguns ho feien fins i tot millor que els actors”.

Els càstings d’espantadors eren el plat fort del matí al Centre d’Empreses de Cercs. La pluja ha fet que es traslladessin a l’interior. El resultat: una sala de premsa convertida en una esplanada de zombies. David Moreno, un dels gerents, ha dirigit el càsting i ha espremut al màxim les capacitats dels aspirants, que han hagut de fingir estar ferits de bala, ser coronels o posar a prova les cordes vocals per fer sons de zombie.

Predomini de berguedans

El 41% dels aspirants era del Berguedà. L’estratègia de captació de gent de la comarca ha funcionat. Horrorland ha promocionat especialment els càstings a la comarca perquè l’any passat va trobar a faltar treballadors locals. Han posat molt d’èmfasi durant les últimes setmanes en què no cal ser un actor professional per espantar a la gent al parc. També han donat l’oportunitat a gent de la comarca a inscriure’s fins l’últim moment, i ha funcionat.

Un 38% ve de l’àrea metropolitana. Molts d’ells, com el Jasp Sampere, amb experiència en el món del terror. “Ser aquí ja és un triomf. L’important és passar-nos-ho bé. Si m’agafen bé; i si no, la vida em portarà a un altre lloc”, assegura, Sampere, que té 51 anys.

Aquest dimarts la direcció decidirà qui ocupa les 35 vacants que queden per completar la plantilla de 172 treballadors d’Horrorland. A finals de mes, tots ells rebran la formació necessària i el 4 d’octubre s’obriran les portes del terror a Cercs. 18 dies, 6 caps de setmana i 25.000 visitants. Així és ara la tardor al Berguedà.

casting-horrorland