L’Associació Pro Disminuïts Psíquics medita convertir-se en una fundació per facilitar les ajudes públiques

El canvi en el model de gestió de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà podria ser la clau per sortir del forat econòmic en el que està immersa des de fa mesos, segons avança Regió7 i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà. Després de mesos d’estudis, la junta de l’entitat ha arribat a la conclusió que, per facilitar l’arribada d’ajuts per part de les administracions, cal un canvi de model d’associació a fundació.

Aquest divendres a la tarda hi ha assemblea general de socis i la junta preveu explicar la qüestió als més de 400 associats per, després, sotmetre-la a votació. El principal requisit que la junta hi posa és que l’associació segueixi tenint un paper fonamental en la gestió de l’entitat, tal com ha estat en aquests darrer mig segle.

El canvi d’associació a fundació obriria un nou escenari de funcionament intern. La fundació sumaria noves veus en la presa de decisions i, per això, la junta recalca que vol conservar el poder i el paper que fins a dia d’avui ha tingut l’associació dins l’entitat. Amb tot, la presidenta de l’associació, Cecília Camprubí, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “el tema és molt més complex” i, per això, prefereix explicar-lo als socis abans de fer-lo públic.

Primera assemblea del nou gerent

Des d’aquest setembre, l’Associació Pro Disminuïts Psíquics té un nou gerent. La nova figura és una realitat des de fa uns dies i aquest divendres, a l’assemblea, es presentarà en societat per explicar en profunditat la situació econòmica de l’entitat.

El Consell Comarcal del Berguedà n’ha assumit el sou durant els primers sis mesos de feina per garantir que pugui fer un diagnòstic de la situació i pugui començar a aplicar solucions.

Endreça de les aportacions de socis

L’Associació té més de 400 associats però les aportacions de cadascun d’ells són molt dispars. Per això, un altre dels punts de l’ordre del dia d’avui serà consensuar una aportació igual per part de cada associat. “Fins ara funcionàvem a base de donacions, però cal regularitzar-ho”, ha explicat la presidenta. L’objectiu, doncs, és fixar una quota de soci.

X