Societat

Una vintena d’ajuntaments del Berguedà ja han dit ‘sí’ a donar diners a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics

Una vintena d’ajuntaments del Berguedà ja han dit ‘sí’ a donar diners a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics
El Consell Comarcal hi destinarà 65.000 euros, a banda d'assumir el sou del gerent els propers 6 mesos. CCBERGUEDÀ/ARXIU

Una vintena d’ajuntaments del Berguedà ja han acceptat destinar a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà el 50% dels fons de cohesió que reben de la Diputació. Si finalment tots els municipis acaben accedint a contribuir en el rescat de l’entitat, es podran recaptar uns 200.000 euros.

A finals de juliol, poc després que es conegués la delicada situació de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics, el Consell i els ajuntaments es van reunir d’urgència i es van comprometre a donar un 25% dels fons de cohesió a l’entitat. El 5 d’agost, però, en una nova reunió, el Consell Comarcal va proposar d’augmentar la donació al 50%. El deute de l’associació rondaria els 400.000 euros.

Des d’aquella reunió, els ajuntaments han debatut internament si cedir o no aquest 50% dels fons de cohesió. Alguns han contestat, d’altres encara no. Però entre les respostes no n’hi ha cap de negativa: o s’hi han prestat directament, o hi ha posat petites condicions. Ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà el mateix president del Consell Comarcal i alcalde de Guardiola, Josep Lara.

Amb tot, encara queden una dotzena de municipis per respondre a la crida; i Lara, preveu recuperar el projecte al Consell d’Alcaldes previst per a principis d’octubre. Allà, la problemàtica de l’Associació serà un dels punts del dia i Lara confia acabar de convèncer el màxim nombre de municipis dels que encara no han respost.

El Consell, per la seva banda, ha destinat 65.000 euros a la causa, a banda de l’assumpció del sou del nou gerent de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics pels propers sis mesos.

Ajuntaments Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà Consell Comarcal del Berguedà Josep Lara

Comentaris