Una vintena d’ajuntaments del Berguedà ja han dit ‘sí’ a donar diners a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics

Una vintena d’ajuntaments del Berguedà ja han acceptat destinar a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà el 50% dels fons de cohesió que reben de la Diputació. Si finalment tots els municipis acaben accedint a contribuir en el rescat de l’entitat, es podran recaptar uns 200.000 euros.

A finals de juliol, poc després que es conegués la delicada situació de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics, el Consell i els ajuntaments es van reunir d’urgència i es van comprometre a donar un 25% dels fons de cohesió a l’entitat. El 5 d’agost, però, en una nova reunió, el Consell Comarcal va proposar d’augmentar la donació al 50%. El deute de l’associació rondaria els 400.000 euros.

Des d’aquella reunió, els ajuntaments han debatut internament si cedir o no aquest 50% dels fons de cohesió. Alguns han contestat, d’altres encara no. Però entre les respostes no n’hi ha cap de negativa: o s’hi han prestat directament, o hi ha posat petites condicions. Ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà el mateix president del Consell Comarcal i alcalde de Guardiola, Josep Lara.

Amb tot, encara queden una dotzena de municipis per respondre a la crida; i Lara, preveu recuperar el projecte al Consell d’Alcaldes previst per a principis d’octubre. Allà, la problemàtica de l’Associació serà un dels punts del dia i Lara confia acabar de convèncer el màxim nombre de municipis dels que encara no han respost.

El Consell, per la seva banda, ha destinat 65.000 euros a la causa, a banda de l’assumpció del sou del nou gerent de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics pels propers sis mesos.