Gósol

Mor Ramon Anglerill, rector de Gósol i inspirador del Tronxo de mossèn Ballarín

Mor Ramon Anglerill, rector de Gósol i inspirador del Tronxo de mossèn Ballarín
Mossèn Ramon Anglerill, durant el 'El Foraster' de TV3 dedicat a Gósol. Va ser un dels protagonistes del capítol. TV3

Ha mort als 81 anys mossèn Ramon Anglerill i Vilar, rector de Saldes i Gósol, conegut també per ser el millor amic de mossèn Ballarín i la figura que va inspirar el mossèn Tronxo que Ballarín descriu en la seva gran obra. Anglerill va patir una feridura que no ha pogut superar.

Mossèn Ramon era una persona molt estimada a Gósol. Nascut a Olvan el gener del 38, sempre ha mantingut un lligam especial amb Gósol i ha esdevingut una de les figures més singulars i emblemàtiques del poble pel seu tracte amb la gent i la seva proximitat amb el dia a dia al poble. El 2012 Gósol va homenatjar Anglerill pel mig segle emulant mossèn Tronxo.

L’enterrament d’Anglerill serà dilluns, 30 de setembre, a les 12 del migdia, a l’església parroquial de Gósol. La sala de vetlla serà a la Funerària Ferran de Berga, diumenge, de 10 a 13h i de 16h a 19h.

mossèn Ramon Anglerill mossèn Tronxo Ramon Anglerill

Comentaris