Els estudis biomecànics en 3D arriben al Berguedà de la mà de la podòloga Íngrid Soca

La manera com camines i com et mous pot ser el detonant de dolors en diferents parts del cos. Els estudis biomecànics en 3D analitzen precisament això: el moviment d’una persona. Per què? Doncs per prevenir o curar lesions, evitar càrregues a les articulacions i els músculs, millorar asimetries posturals i evitar el dolor en zones com els peus, els genolls, els malucs o l’esquena.

Fins ara aquest innovador estudi, utilitzat pels grans clubs esportius del món, no havia arribat al Berguedà. De fet, ni tan sols era a la Catalunya central, més enllà de les màquines que hi ha a la Universitat de Manresa i que s’utilitzen per a la formació acadèmica. Però ara també serà al Berguedà, i a l’abast de qualsevol persona, gràcies a la podòloga Íngrid Soca.

Un dels primers clients que ha tingut l’Íngrid és l’Ivan Camps. El corredor de muntanya ha visitat el centre de podologia (carrer Serafí Pitarra, 10) durant la preparació de l’Ultra Pirineu, on va acabar en tercera posició, entre els millors del món. L’objectiu ha estat diagnosticar quins aspectes de la manera de córrer pot millorar l’Ivan per treure’n més rendiment. I és que el tractament també permet fer estudis biomecànics en 3D ideals per a esportistes que volen perfeccionar la seva tècnica.

CAMPS-INGRID-SOCA

De fet, en el cas dels esportistes, els estudis biomecànics en 3D serveixen per fer un diagnòstic sobre els aspectes a millorar del seu moviment. A partir d’aquí, el tractament es pot complementar amb fisioterapeutes i preparadors físics. Per això, en els propers mesos, Íngrid Soca sumarà esforços amb Elit, el centre de fisioteràpia, medicina i rendiment que aquest setembre ha obert portes a la Font del Ros.

El centre de podologia Íngrid Soca també compta amb especialistes en estudi de la trepitjada, en tractament amb plantilles 3D personalitzades, en podologia general (durícies, ungles clavades, fongs, berrugues…) i en podologia esportiva (fasciïtis plantar, esperó de calcani, tendinitis, sobrecàrregues, periostitis tibial, etc.).

Per a més informació:

Podologia Ingrid Soca
C/Serafí Pitarra 10 Bx
08600 Berga
93 595 19 00 · 615 466 320
ingridsocapodologia@gmail.com
@podologia_ingrid_soca_

Elit
C/Prat de la Riba 2 Bx
08600 Berga
627 574 112
elitberguedasl@gmail.com
@elit.bergueda

X