El projecte Superfilharmònics s’amplia a alumnes de 5è de les escoles públiques de Berga

Pas endavant del projecte Superfilharmònics. Aquest curs la iniciativa, que porta l’orquestra a les aules de primària, s’amplia als alumnes de 5è de les escoles públiques de Berga que així ho desitgin. L’Escola de Música de Berga inicia, així, una prova pilot per comprovar si realment hi ha el reclam que han percebut aquests darrers anys. “Quan acabaven 4t, molts nens ens deien que volien continuar les classes”, ha explicat en roda de premsa el cap d’estudis de l’EMMB, Josep Comellas.

De moment, l’escola agafa aquest curs com a prova i oferirà el projecte Superfilharmònics com a activitat extraescolar a aquells alumnes de 5è de les escoles públiques de Berga que ho demanin. Si l’acollida és bona i el projecte funciona, de cara a propers cursos s’obrirà a la resta d’escoles que ho sol·licitin.

Després de sis cursos d’oferta, Superfilharmònics ja arriba als alumnes de 3r i 4t de totes les escoles de la ciutat, tant publiques com concertades. Tot va començar el curs 2014-2015 amb una prova pilot a l’Escola de Santa Eulàlia. “En poques setmanes vam començar a rebre trucades d’escoles que s’interessaven pel projecte”, ha assegurat Comellas. Actualment, a banda de totes les escoles de Berga, el projecte també arriba a l’Escola de Gironella i a la de Sant Salvador de Cercs.

En total, Superfilharmònics acosta la música a 422 nens i nenes de primària. Ara bé, Josep Comellas ha recalcat que “no és un projecte d’anar a buscar alumnes, sinó de donar servei d’anar a buscar un impacte social”. Comellas ha reivindicat que el treball en orquestra funciona molt bé en l’educació d’infants: “És grup, és divers, és col·lectiu, estimula la creativitat i s’aproxima al patrimoni”.

La idea de Superfilharmònics és portar l’orquestra a les escoles. Segons el director de l’EMMB, Xavi Llobet, aquesta voluntat de créixer vol “connectar l’EMMB amb les escoles”, de manera que alguns dels alumnes de Superfilharmònics puguin arribar a l’EMMB. En la mateixa línia, el regidor d’Educació, Eloi Escútia, ha celebrat els èxits del projecte: “Hem aconseguit que els nens carreguin un instrument amb el mateix orgull que una bossa d’esport del seu club de futbol o bàsquet”.

X