Tallen la C-16 en tots dos sentits i la carretera vella a Berga en plena operació tornada del cap de setmana

Uns 200 manifestants tallen tota l’amplada de la carretera just a l’entrada 95, al sud de Berga. Ho fan des de 2/4 de 6 de la tarda i també tallen la carretera vella, que passa pel costat de l’autovia i que hagués estat la principal alternativa dels vehicles per esquivar el tall. És una convocatòria del CDR per protestar contra la violència dels darrers dies arreu del país i la situació política del país.

Les principals complicacions, però, s’han de produir en sentit sud, i és que un diumenge a la tarda la C-16 és la via de pas de milers de vehicles que tornen de passar el cap de setmana a la muntanya, i més en temporada de bolets com és el cas.

Diverses dotacions de Mossos d’Esquadra controlen el tall. De moment, però, ambient  tranquil i sense tensió entre manifestants i agents.

Les primeres mesures dels Mossos han estat desviar el trànsit cap a carreteres secundàries. Pels que van amunt, fer-los retrocedir en contra direcció fins al trencant més proper, a Cal Rosal, per agafar una altra carretera. Pels que van avall, fer-los passar per l’interior de Berga, on s’està col·lapsant la mobilitat. Hi ha cues en sentit sud d’uns 2km, segons han confirmat fonts del Servei Català de Trànsit a l’Aquí Berguedà.

(ACTUALITZACIÓ 20.20h) Diversos manifestants han tallat la C-26 al polígon de la Valldan i han col·lapsat encara més el centre de Berga i les carreteres alternatives. En consonància, els Mossos han deixat de desviar els cotxes cap a rutes alternatives i les cues, tant en sentit nord com en sentit sud, ja són a escassos metres del tall.

(ACTUALITZACIÓ 22.15h) S’aixeca el tall a la C-16 i a la carretera vella. Hi havia més de 300 persones. També n’hi havia tallant la rotonda que connecta la carretera vella amb el càmping Berga Resort i l’antiga discoteca Menfis. Han estat més de 4 hores de tall a l’autovia.

Les dues vies d’accés a Barcelona des del Pirineu, tallades

També s’ha tallat la C-17 a Ripoll, de manera que les dues principals vies d’accés a Barcelona des del Pirineu català estan ocupades per manifestants. Els mobilitzats a Berga diuen que “no hi ha pressa” i sembla que el tall es pot allargar unes hores més.

SEGUIRÀ AMPLIACIÓ