Els Castellers de Berga tanquen el 2019 carregant la seva primera torre de 7 de l’any

Els Castellers de Berga carreguen el 2 de 7 la primera vegada que el porten a plaça aquest any. Ha estat en l’última actuació de la temporada 2019. Diumenge passat, dia 10 de novembre, els berguedans van carregar la torre a la Plaça de la Catedral de Vic. Va ser en una diada llarga i amb diverses caigudes.

Després de dos pilars de 4, els Castellers de Berga van descarregar el 3 de 7 amb agulla. Era un castell que no descarregaven des del 20 de juliol. En la segona ronda, els berguedans van coronar el 2 de 7, però va fer llenya i no es va poder descarregar.

La caiguda va provocar diverses contusions de caràcter lleu i una persona -per precaució- va ser desplaçada a l’hospital vigatà en ambulància. Per sort, tot va quedar en un ensurt i al cap de pocs minuts va tornar a la plaça per veure el final de la diada. En tercera ronda, els de la camisa blava van descarregar el seu dotzè 3 de 7 de la temporada 2019.

En la diada a Vic, els amfitrions, els Sagals d’Osona, van descarregar el 3 de 8 i el 5 de 7, a banda d’un intent de 2 de 8 amb forlre. També hi eren els Tirallongues de Manresa, que van descarregar el 3 de 7, el 4 de 7 i el 5 de 6. Per últim, la Colla Castellera de Figueres va descarregar el 4 de 7 amb agulla en primer ronda, i en la segona ronda van ensopegar amb el 4 de 8. Era la primera vegada a la història que els de l’Empordà portaven el carro gros a plaça. Després d’un intent desmuntat, hi van tornar i el castell va fer llenya abans de carregar-se.

Una temporada de menys a més

Els Castellers de Berga han anat de menys a més en el segon tram de la temporada. Des que van tornar de vacances, a principis de setembre, han anat recuperant castells de 7 pisos fins a completar una diada amb 2 castells de la gamma alta de 7: el 3 de 7 amb agulla i el 2 de 7. La temporada 2018 els Castellers de Berga van descarregar 5 vegades el 2 de 7.

Els Castellers de Berga tanquen temporada. Camises i faixes a l’armari. Hi tornaran a finals d’hivern.