L’Ajuntament de Berga acorda fer un pla estratègic amb la mirada al 2030, a proposta del PSC

L’Ajuntament de Berga redactarà un pla estratègic de ciutat, amb la mirada posada al 2030 i en base als criteris de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Així ho ha aprovat per unanimitat el ple municipal, a proposta del PSC.

El regidor socialista, Abel Garcia, ha explicat al ple que es tracta de definir “un full de ruta perquè tots i totes unim esforços sota un mateix paraigües”. L’objectiu, ha dit Garcia, és que el pla estratègic “vagi més enllà d’aquesta legislatura” i permeti tirar endavant projectes de ciutat. Garcia, a més, ha dit que el pla també servirà per definir els pressupostos a partir del 2021.

Tots els grups municipals han coincidit amb Garcia que cal un pla que vagi més enllà de la legislatura vigent. Per exemple, des d’ERC, Ramon Camps ha dit que el pla estratègic “facilitarà que els regidors que vinguin en mandats propers s’agafin els projectes aprovats com a seus”. En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montse Venturós (CUP), ha celebrat que el futur pla sigui profitós, sobretot si hi ha canvis de govern.

Des de Junts per Berga, Jordi Sabata ha reivindicat la vessant sostenible del pla: “Ens agrada la planificació global, pensant a llarg termini, i encara més si és en base a criteris sostenibles”.

X