La Generalitat confia començar les obres a la C-16 entre Berga i Bagà aquest 2020

El 2020 segueix sent l’any de l’inici de la nova C-16 entre Berga i Bagà. El Govern de la Generalitat segueix estudiant les al·legacions que el territori ha presentat al projecte, però confia en “incorporar tot allò que sigui convenient” i poder iniciar les obres aquest 2020. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ho va dir divendres a l’acte del 15è aniversari de Cedinsa a Puig-reig: “El territori ho necessita”.

Calvet va assegurar que “els eixos són troncs importantíssims pel país” i “la C-16 no té la capacitat que voldríem entre Berga i Guardiola de Berguedà”. Per solucionar-ho, el conseller va recordar que s’hi instal·larà un tercer carril reversible amb barrera mòbil, un sistema pioner al país que permetrà tenir dos carrils de la marxa en el sentit que vagi més carregat de cotxes.

El conseller va recalcar que, per poder iniciar les obres aquest any, cal que l’actuació s’inclogui en el pressupost 2020 que el Govern està intentant aprovar: “Estem treballant amb aquest calendari però ens calen tots els instruments, i un d’ells és el pressupost”.

Abans d’iniciar les obres, però, caldrà que el Departament de Territori i Sostenibilitat doni resposta a les nombroses al·legacions que ha rebut el projecte. La més coneguda és al pas de la carretera per Berga, on els grups polítics municipals van proposar que la carretera quedés soterrada per reduir l’impacte mediambiental. “Precisament per propostes com aquesta és imprescindible acabar d’estudiar a fons les al·legacions i adaptar el projecte en la mesura del que sigui possible i convenient”, va concloure Calvet.

Congelació de les tarifes de transport públic

Tal com va avançar l’Aquí Berguedà, el Departament de Territori que lidera Damià Calvet va decidir la setmana passada congelar els preus del transport públic al Berguedà i el Ripollès pel proper 2020. La congelació és una de les rectificacions que el Govern ha fet en les darreres setmanes, després de les queixes de diversos sectors de la població.

Sobre la rectificació al Berguedà, Calvet va reconèixer a Puig-reig que al Berguedà i el Ripollès “no hi ha massa alternatives” i l’objectiu del departament és “afavorir al màxim que es pugui l’ús del transport públic”. Per això, va explicar Calvet, el Govern va decidir fer “un ajust territorial” i congelar les tarifes que ja hi ha hagut aquest 2019.

De fet, el dia abans, dijous, el consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ja va aprovar la rectificació, de manera que ja és oficial: no hi haurà canvis en els preus dels abonaments de 10 viatges per moure’s en bus entre Berga i Barcelona.

X