La presa de la Baells tindrà noves càmeres de videovigilància

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà més de 850.000 euros en millorar la videovigilància a les preses que gestiona dins de l’àmbit de les conques internes. Entre elles, hi ha la del pantà de la Baells, on hi destinarà uns 108.000 euros, segons el projecte licitat recentment. El contracte per assumir l’obra ja ha sortit a concurs i les empreses aspirants poden presentar ofertes fins el 20 de gener. El període d’execució de l’actuació en totes les preses és d’un any i cinc mesos.

En concret, l’actuació a les preses consistirà en la instal·lació de sistemes de vigilància de nova concepció i més avançats, substituint els que hi ha actualment en servei. A banda de la Baells, també s’actuarà a Sant Ponç, Darnius, Boadella i Siurana. A banda, a Sau, Foix i la Llosa del Cavall s’aplicaran millores als sistemes ja existents, en aquest cas sense substituir-los completament.

El nou sistema de videovigilància que s’implantarà a les preses que gestiona l’ACA estarà format per càmeres de diferent tipologia i característiques (fixes, mòbils…) i per elements de suport a la vigilància, control i seguretat de les instal·lacions com sensors elèctrics, volumètrics i contactes magnètics, entre d’altres. Tota la informació recollida a través del sistema es gestionarà mitjançant un software integrador que es podrà visualitzar i analitzar de manera centralitzada.

Infraestructures estratègiques

Els embassaments són infraestructures crítiques i estratègiques per a la gestió de l’aigua i requereixen unes mesures de seguretat estrictes, però també han de fer possible operacions diàries complexes. Entre aquestes accions quotidianes, hi ha l’accés a contractistes, proveïdors i personal temporal, així com les intervencions necessàries per a mantenir les instal·lacions en funcionament.

La millora en la videovigilància, explica l’ACA en un comunicat, “persegueix el doble objectiu de millorar i garantir la seguretat així com fer possible les tasques de manteniment i operació que s’hi desenvolupen”.

X