China Market

Berga, Cultura

Pär Lindholm s’endú el recuperat premi Pi de les Tres Branques de fotografia

Pär Lindholm s’endú el recuperat premi Pi de les Tres Branques de fotografia
Aquesta és la imatge de Pär Lindholm que va guanyar el Premi Pi de les Tres Branques. PÄR LINDHOLM

Pär Lindholm ha guanyat aquest cap de setmana el premi Pi de les Tres Branques de fotografia. El fotògraf ha recollit el guardó a la gala final del cicle cultural Enceba’t, organitzat pel Club Esquí Berguedà, que durant tota la tardor ha portat xerrades, conferències i presentacions de llibres sobre la muntanya a Berga. El premi Pi de les Tres Branques es va crear l’any 75 i, des d’aleshores, ha anat desapareixent i recuperant-se. Ara feia anys que no es feia però el Club Esquí ha decidit recuperar-lo per donar un impuls al flamant nou cicle Enceba’t.

L’entrega de premis del concurs de fotografia i el de curtmetratges va atraure un centenar de persones al Teatre Patronat dissabte al vespre. La foto de Lindholm va ser la millor del concurs fotogràfic, segons un jurat que va haver d’escollir les millors imatges d’entre les 82 que es van presentar. A banda del premi Pi de les Tres Branques, el CEB va repartir sis premis més a fotògrafs: tres en categoria Muntanya i tres més, en categoria d’Activitats a la Muntanya.

En el primer apartat, el guanyador va ser Andreu Noguero Cazorla, per davant de Toni Barbany i Javier Checa. A més, el jurat va decidir reconèixer la qualitat de les imatges presentades per Marc Elias, Carles Punyet, Juan José López Azurmendi i Pär Lindholm, que van ser finalistes. Pel que fa a Activitats a la Muntanya, el guanyador va ser Juan José López Azurmedi, per davant de Juan Tejero i Jordi Piqué.

Al concurs de curtmetratges, un resum d’un viatge a la Índia de Ricard Calmet i Alba Xandri es va endur el primer premi. La segona posició va ser per a Carles Corominas, amb un recopilatori d’imatges aèries de la comarca i les seves muntanyes. La medalla de bronze va ser per a Marc Elias i la seva producció ‘Orígens’.

encebat-foto-familia

La foto de família, amb premiats i conferenciants, que va tancar l’Enceba’t. MARC CANTURRI

La preparació d’Ivan Camps

El corredor de muntanya de Berga Ivan Camps va obrir la gala final de l’Enceba’t, instants abans de repartir els premis dels concursos. Camps va explicar com prepara una temporada i una cursa en concret, des de la vessant nutritiva fins a la purament esportiva, passant per detalls que a vegades passen desapercebuts, com ara el per què de la indumentària que porta en una prova de llarga distància.

Club Esquí Berguedà Concurs de curtmetratges Concurs de fotografia Enceba't Ivan Camps Pär Lindholm

Estic amb tu

Comentaris