Berga

L’Ajuntament de Berga aprova fer l’estació d’autobusos a la Rasa dels Molins

L’Ajuntament de Berga aprova fer l’estació d’autobusos a la Rasa dels Molins
L'actual parada d'autobusos de Berga, al passeig de la Pau. MARC CANTURRI

L’esperada nova estació d’autobusos de Berga serà a la Rasa dels Molins. Així ho ha aprovat aquest dijous el ple municipal amb els vots a favor de la CUP i ERC. Junts per Berga s’ha abstingut i el PSC hi ha votat en contra. La determinació ha estat forçada per una moció entrada per ERC. Ara, l’Ajuntament ha de transmetre la decisió al Govern de la Generalitat, que és qui pagarà l’obra, per tal que avanci en la seva planificació.

Junts per Berga s’ha abstingut perquè coincideix amb la necessitat d’una estació, però ha retret a la CUP i ERC que no compleixin el programa electoral: el portaveu del grup, Jordi Sabata, ha lamentat que tant cupaires com republicans defensaven un procés participatiu per definir la ubicació. Tots dos partits han replicat que ja havien mostrat la seva predilecció per la Rasa dels Molins.

En el torn de rèplica, el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha reconegut que els mesos de govern li han servit per “aprendre dels tempos de l’administració” i ha recalcat que aquest agost el ple va aprovar una modificació urbanística que canvia tot l’escenari i que encarrila molt la construcció de l’estació a la Rasa dels Molins. “A les eleccions, aquesta modificació urbanística no existia; l’escenari era diferent”, ha justificat.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Ramon Camps (ERC), que també ha reconegut que ha canviat d’opinió perquè la situació ha canviat. Camps ja va dir fa unes setmanes a l’Aquí Berguedà que un procés participatiu per definir la ubicació allargaria massa el procés.

El PSC hi ha votat en contra. Abel Garcia ha recordat que la ubicació de l’estació va lligada a un teixit comercial, i considera que cal un exercici de carrer per “tenir en compte tots els agents involucrats”. Per tot plegat, Garcia considera que el procés participatiu per definir la ubicació era necessari, ja que és “una decisió que va molt més enllà dels 17 regidors del ple”.

Un procés participatiu… però per definir el model d’estació

El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha recalcat que, després de parlar amb fonts de la Generalitat, veu possible, per tempos, fer un procés participatiu per decidir el model d’estació per a la ciutat: “Hi ha temps per fer-ho”.

En aquest sentit, Serra ha defensat que no veu sentit en fer el procés per definir la ubicació, havent desencallat les traves urbanístiques. I ha afegit que l’equip de govern està treballant la participació en altres àmbits, com ara els pressupostos participatius que han rebut una cinquantena de propostes.

Ajuntament de Berga Estació d'autobusos

Estic amb tu

Comentaris