El porta a porta per Nadal: quins dies canvia la recollida per festes?

La recollida de residus porta a porta patirà canvis durant les festes de Nadal en els 12 municipis que des de fa més d’un any l’implementen.

A Berga, els camions de recollida no passaran a buidar els bujols d’orgànica i el paper i cartró els dimarts 24 i 31 de desembre. En lloc de recollir les fraccions la nit del 24 i del 31, ho faran l’endemà, la nit del 25 de desembre i la de l’1 de gener.

Aquest canvi també afecta a la recollida de rebuig prevista el dia de Nadal, 25, i l’1 de gener. En aquest cas, el rebuig es recollirà el dilluns de cada setmana en lloc de dimecres, és a dir, el 23 i el 30 de desembre.

porta-porta-nadal-2

A Gironella, l’únic canvi té a veure amb la recollida comercial. El dia de la cavalcada de Reis, 5 de gener, els camions passaran a recollir l’orgànica dels comerços al matí i no pas al vespre. Per això, els comerços hauran de treure la seva brossa al carrer abans de les 12 del migdia.

A Puig-reig, les afectacions són el 24 i 31 de desembre, i el 5 de gener. La nit de Nadal (24 de desembre) i la nit de Cap d’Any (31 de desembre) la recollida d’orgànica i envasos no es farà. Els residents han de treure la brossa unes hores abans, perquè els camions no passaran a la nit, sinó al matí. Els bujols han de ser al carrer abans de les 12 del mateix dia 24 i 31. El mateix passa el dia de Reis amb el rebuig i l’orgànica comercial: els camions passaran al matí i no pas al vespre, de manera que els comerços han de treure la brossa abans de les 12 del migdia.

A Casserres i Olvan, l’únic canvi és que el paper i cartró i l’orgànica que en principi s’haurien de recollir la nit de l’1 de gener, es recolliran l’endemà, dia 2.

Finalment, a la resta de municipis (Sant Julià, La Pobla, Bagà, Guardiola, Cercs, Avià i Vilada), la recollida d’orgànica del dia de Nadal (25 de desembre) se suspèn. Per contrarestar-ho, hi haurà recollida d’orgànica els divendres 27 de desembre i el 3 de gener. També es recollirà paper i cartró els dissabtes 28 de desembre i el 4 de gener.

porta-porta-nadal-1