Salut, Societat

El primer nadó del 2020 al Berguedà és el Gabriel, nascut la tarda del primer dia de l’any

El primer nadó del 2020 al Berguedà és el Gabriel, nascut la tarda del primer dia de l’any
La Sandra i l'Albert, amb el Gabriel. CEDIDA

El Gabriel Xoy s’ha convertit en el primer nadó del 2020 al Berguedà. Va néixer aquest dimecres a la tarda a l’Hospital Sant Bernabé de Berga i va pesar 3.160 grams. Malgrat néixer a Berga és fill de Gironella. El seu pare és l’Albert, cap de l’oposició a l’Ajuntament de Gironella; i la seva mare és la Sandra, educadora de la llar d’infants Estel.

El propi hospital de Berga ho va fer públic al cap de poques hores del part. L’Ajuntament de Gironella també ha felicitat els pares: “Enhorabona família, que gaudiu d’aquests grans moments de felicitat!”.

Polèmica pel primer nadó de Catalunya

El Departament de Salut reconeix com el primer nadó del 2020 a Catalunya l’Aleix, un nen nascut a la Mútua de Terrassa a les dotze i quatre minuts. Ara bé, la Clínica del Vallès de Sabadell, que és privada, ha comunicat un naixement un minut abans: a les dotze i tres minuts. El cas és que el Departament de Salut premia amb 2.000 euros el primer nadó de l’any, però només té en compte els que neixen en hospitals públics.

I no deixa de ser curiós que tot aquest embolic passi en dues ciutats com Terrassa i Sabadell, amb rivalitats històriques al Vallès Occidental.

 

Hospital de Berga Hospital Sant Bernabé naixement primer nadó

Estic amb tu

Comentaris