Els calendaris del porta a porta es distribuiran casa per casa entre aquesta setmana i la que ve

El calendari del porta a porta del 2020 arribarà a les cases del Berguedà entre aquest divendres, 3 de gener, i la setmana que ve. Així ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà el conseller comarcal de Medi Ambient, Vicenç Linares. Els calendaris es comencen a repartir divendres, a Berga, i el Consell Comarcal té la previsió d’haver arribat a tota la comarca al llarg de la setmana que ve, malgrat que entremig haurà passat el cap de setmana llarg de Reis.

La recollida porta a porta ha començat l’any amb un punt de caos. El Consell Comarcal va anunciar abans de les festes de Nadal que la recollida patiria alteracions en dies puntuals de les festes. La nit de Nadal, per exemple, a Berga no es va recollir l’orgànica ni el cartró, sinó que es va fer l’endemà, dimecres 25.

Aquest 1 de gener també hi ha hagut canvis en gairebé tots els municipis. Només n’han quedat exempts Gironella i Puig-reig. A Berga no es va recollir el rebuig, sinó que es va fer dilluns. A Casserres i Olvan no es va recollir ni l’orgànica ni el cartró, que es recullen aquest dijous. I a la resta de pobles del porta a porta no es va recollir l’orgànica, que es recull divendres, dia 3.

Aquests canvis es van anunciar a principis de festes a través dels canals online del Consell i els ajuntaments, i amb cartells en diferents punts dels municipis. El propi Consell ha difós aquesta mateixa setmana el calendari del 2020 en versió digital, però no contempla les afectacions que ja s’havien anunciat, i això ha desconcertat més d’un berguedà. La redacció de l’Aquí Berguedà ha rebut diverses trucades per aclarir l’embolic.

Amb tot, el Consell Comarcal preveu resoldre-ho en qüestió de dies. Sigui com sigui, pel que queda de festes, encara hi ha alteracions previstes a Gironella i Puig-reig. Al primer municipi els comerços hauran de treure l’orgànica el dia 5 abans de les 12 del migdia. I a Puig-reig, el mateix dia, els botiguers hauran de llançar l’orgànica i el rebuig abans de les 12h.

Des del Consell, Linares ha recalcat que “no hi ha hagut desori” i el reciclatge a la comarca s’ha fet amb notmalitat. “La immensa part de la ciutadania ha col•laborat”, ha conclòs.

X