La Plataforma Anti-incineradora reclama “transparència total” i que s’aturin totes les obres a la central tèrmica

La Plataforma Anti-incineradora de Cercs segueix en peu de guerra. Aquest dimarts el moviment s’ha concentrat a les portes de l’Ajuntament de Cercs per exigir que s’aturin “totes les obres i processos en relació a la incineradora. La plataforma també ha etzibat crits de “Calderer dimissió”, dirigits a l’alcalde, i els ja clàssics “què volem? Aire net!” o “fora, fora, fora, la incineradora”.

La plataforma també ha llegit un comunicat on, a banda de la fi de les obres a la central tèrmica, demana a l’Ajuntament que es negui a la instal·lació d’aquest projecte o de qualsevol de característiques semblants al Berguedà. El comunicat també exigeix “transparència total en les accions que es duen a terme respecte el projecte”. En aquest sentit, la plataforma entén que hi ha d’haver “una consulta a la població de tota la comarca sobre el projecte”.

A més, la plataforma reitera que seguirà mobilitzada, realitzant accions de protesta com la d’avui i d’altres de sensibilització. En relació a aquestes últimes propostes, el proper 25 de gener organitza una jornada oberta amb especialistes nacionals i internacionals sobre la incineració i els seus efectes sobre la salut i el medi ambient, al Pavelló de Suècia de Berga.

ERC denuncia que el desmantellament de la tèrmica no es podia autoritzar

La mobilització de la plataforma s’ha produït instants abans de l’inici del ple municipal dins l’Ajuntament. El grup municipal d’ERC l’ha aprofitat per entrar una bateria de preguntes en relació a la incineradora. En una d’elles, els republicans han denunciat que el govern va autoritzar el desmantellament de la tèrmica de manera irregular i que, per tant, s’ha d’aturar.

El portaveu del grup, Jordi Riera, ha explicat abans del ple que l’enderrocament es va consentir emparant-se en el pla urbanístic aprovat el 4 d’agost de l’any passat. El cas és que l’autorització es va demanar abans i, per això, Esquerra considera que s’havia d’autoritzar en el marc del pla urbanístic anterior, que no ho permetia. El desmantellament és clau perquè, més endavant, s’hi pugui alçar la incineradora.

ple-ajcercs