Un ‘Baltasar de veritat’, balls nadalencs darrere les carrosses i vestits nous sota les torxes en una renovada cavalcada de Berga

Renovació, il·lusió i caramels. La cavalcada de Berga ha presentat aquest diumenge a la tarda un reguitzell de novetats que l’han fet més animada que mai. A banda d’una carrossa del rei Baltasar sense betum, la cavalcada ha comptat amb balls darrere les carrosses i l’estrena dels vestits dels portadors de les torxes.

La cavalcada ha començat poc després de 2/4 de 6 de la tarda des de l’institut Guillem de Berguedà i ha seguit l’itinerari habitual, però amb canvis estètics substancials. La principal notícia era a la carrossa del rei negre, que ha comptat per primera vegada amb un Baltasar sense betum i una desena de patges reials maquillats igual que la resta de carrosses.

Des de la perspectiva del públic, una altra de les grans novetats ha estat la introducció de balls darrera cada carrossa. Una desena de noies han esperonat el públic amb coreografies al ritme d’una melodia de Nadal. També s’ha rentat la cara als portadors de les torxes, amb indumentàries totalment noves. La fórmula ha estat molt ben acollida pel públic, que ho ha detectat al moment, mentre els més petits caçaven tants caramels com podien als peus de cada carrossa.

Més que tres entitats organitzadores

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Berga ha promogut canvis en el model organitzatiu de la cavalcada per obrir la gestió de l’esdeveniment a totes les persones interessades en formar-hi part. En aquest sentit, la comissió compta amb persones vinculades a les entitats que tradicionalment havien coorganitzat la cavalcada (Bauma dels Encantats, Penya Boletaire i Colònies a Borredà), membres de l’associació Unitat Contra el Feixisme i el Racisme al Berguedà, persones a títol individual compromeses en aportar idees per millorar la cavalcada de reis i personal tècnic municipal que s’encarregarà de les tasques logístiques. Tot plegat, portes en dins, ha fet una cavalcada més participativa.

reis-berga-2019-2

reis-berga-2019-1

reis-berga-2019

rei-blanc-2019-berga