Turisme

El Berguedà es consagra com una de les destinacions turístiques més sostenibles de l’Estat

El Berguedà es consagra com una de les destinacions turístiques més sostenibles de l’Estat
El president de l'Agència de Desenvolupament, Lluís Vall, ha recollit el premi a Madrid. ADBERGUEDA

Baiona, Torroella de Mongrí… I el Berguedà. La comarca ha recollit aquest dijous a Madrid el distintiu d’or dels Green Destinations Awards, que reconeix l’excel·lència en tots els camps de la gestió sostenible d’una destinació turística. Només hi ha dos punts amb aquest distintiu a l’Estat, a banda del Berguedà. Són Torroella de Montgrí i Baiona. Al món, n’hi ha 200.

Per obtenir el certificat, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha presentat informes i documentació que responia a 100 criteris i indicadors de sostenibilitat. El president de l’ens, Lluís Vall, ha estat l’encarregat de recollir el premi i ha destacat que consolida el Berguedà com “un model turístic respectuós amb el territori, apostant per la sostenibilitat en tots els àmbits i posant de manifest les singularitats per diferenciar-nos del mercat turístic”.

Des del 2018, el Berguedà és dins la llista de destins que competeixen per ser en el TOP100 de destinacions sostenibles del món. Aquests certificats serveixen perquè els destins avancin en el desenvolupament sostenible. Per això, s’avaluen de forma imparcial, basant-se en evidències, i es verifiquen independentment d’acord amb els estàndards internacional dictats pel Consell Global de Turisme Sostenible (GSTC).

Agència de Desenvolupament del Berguedà Green Destinations Lluís Vall

Estic amb tu

Comentaris