Els calendaris del porta a porta arriben finalment a tots els domicilis

Els calendaris del porta a porta ja són als domicilis dels 12 municipis on es realitza la recollida. La distribució ha tardat més del que es preveia inicialment i això ha fet que els exemplars hagin arribat a mans dels usuaris amb gairebé tres setmanes de gener consumades.

Els calendaris han estat un reclam recurrent dels berguedans aquestes últimes setmanes. “La gent ens els demana molt”, va confessar el president del Consell, Josep Lara, en una roda de premsa abans d’acabar l’any. Amb tot, l’endarreriment del repartiment “no ha ocasionat cap desori”, tal com va assegurar a l’Aquí Berguedà, fa unes setmanes, el conseller de Medi Ambient, Vicenç Linares.

Segons han confirmat fonts del Consell Comarcal, se n’han repartit uns 20.000. Entre l’Alt Berguedà, Avià i Vilada, se n’han distribuït uns 6.000. A Berga, 10.000. Entre Gironella i Puig-reig, uns 5.000. I entre Olvan i Casserres, uns 1.300, en total.

A banda, el Consell Comarcal en posa més a disposició d’aquells residents que no en tinguin. Si és el cas, cal recollir el calendari a l’Oficina d’Atenció del Porta a Porta del municipi de residència. També es pot descarregar fent clic AQUÍ.

Calendaris en ‘braille’

La principal novetat de l’edició dels calendaris d’enguany és que també se n’han imprès en sistema braille. L’objectiu, diu el Consell, és “fer accessible la recollida selectiva.

Els calendaris en braille es faran arribar a les persones cegues afiliades a la ONCE. A banda, si algun resident més el necessita, pot sol·licitar-lo a les oficines del Consell Comarcal, al carrer Barcelona de Berga.