Saldes i Gósol han quedat sense llum més de 24 hores seguides per culpa del temporal

La Vall del Pedraforca ha quedat fosca durant més de 24 hores per culpa del temporal Glòria. La nevada i el vent que va patir la zona dimecres a primera hora va malmetre les infraestructures que fan possible el subministrament (torres elèctriques, cables…) i van deixar sense llum tot el terme municipal de Gósol, Saldes i Vallcebre.

Endesa va resoldre el problema a Vallcebre el mateix dimecres al vespre, però no va poder retornar la llum ni a Saldes ni a Gósol. Aquest dijous, però, els tècnics d’Endesa -que són a la zona analitzant l’abast del desastre- han col·locat un grup electrogen que ha tornat a il·luminar Saldes. Pel que fa a Gósol, encara ara hi treballen i confien poder instal·lar-n’hi un altre abans que acabi el dia, segons han confirmat a l’Aquí Berguedà fonts de la companyia elèctrica.

IMG-20200123-WA0010 (1)

Electrogen que s’ha col·locat a Saldes, aquest migdia. ENDESA

Els grups electrògens són una mesura provisional per tal que els pobles tinguin llum, mentre es reparen els danys produïts en les infraestructures habituals. “Les obres van per llarg i, per això, no podíem permetre que els clients quedessin sense llum més temps”, asseguren des d’Endesa.

Segons Endesa, amb l’electrogen que s’instal·larà a Gósol a finals d’aquest dijous i el que ja s’ha col·locat a Saldes només quedaran afectacions en masies apartades o punts molt concrets de la zona.

La nevada va deixar tots els residents a les fosques, sense excepció. Vallcebre i Saldes ronden els 250 habitants, i Gósol els 200. Tots ells -si més no, els que eren a casa- han passat hores sense llum. Ara, la companyia elèctrica celebra que “només queden 123 clients a tota la Catalunya central sense servei”.

X